DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C

Sağanak yağış, seraların tahliye kanallarını tıkadı

ANTALYA’NIN KUMLUCA İLÇESİNDE BUGÜN SABAH SAATLERİNDE ETKİSİNİ ARTTIRAN SAĞANAK YAĞIŞ SERALARIN ARASINDAKİ SEL TAHLİYE KANALLARININ TIKANMASI NEDENİYLE SEL SULARININ YÜKSELMESİNE SEBEP OLDU.

Sağanak yağış, seraların tahliye kanallarını tıkadı
28.11.2021
A+
A-

Antalya’nın Kumluca İlçesinde bugün sabah saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağış seraların arasındaki sel tahliye kanallarının tıkanması nedeniyle sel sularının yükselmesine sebep oldu.

Yılın ilk yağmuru olması nedeniyle dere yatakları ve kanallara bırakılan atıklar sel suları ile birlikte sürüklenip menfez ve büz girişlerini tıkadı. Menfez ve büzlerin atıklar tarafından kapatılması sonucu ilçeye bağlı Karşıyaka, Kum, Beykonak ve Mavikent mahallelerinde bazı seralara sel sularının girmesine sebep oldu. Sel sularının seralara ve evlere zarar vermemesi için ASAT ve belediye ekipleri iş makineleri ile menfez girişlerindeki atıkları temizledi.

Ekiplerin çalışması ile ciddi bir zararın olmadığını belirten Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç, “Havalar uzun süredir kurak geçiyordu. Çok şükür yağmurlarımız yağdı. Her yıl olduğu gibi vatandaşlarımız kurak havalarda sanki hiç yağmur yağmayacak, sel olunmayacak gibi dere yataklarına ve seraların arasındaki kanallara atık bırakıyorlar. Sel suları atıkları sürüklüyor. Menfez girişlerine gelen atıklar tıkanmalara sebep oluyor. Yağmur aşırı olsa ciddi zararlar doğurabilirdi. Tüm çiftçilerimizi bu konuda uyarıyorum” dedi.