DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Yağmurlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

İMOS ile imar planlarına tek tıkla erişim

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İMAR PLANLARININ TÜM ŞEHİRDE ŞEFFAFLIĞINI SAĞLAMAK VE VATANDAŞLARIN DOĞRUDAN, EN HIZLI ŞEKİLDE İMAR PLANLARINA ERİŞEBİLMESİ İÇİN İMAR OTOMASYON SİSTEMİ (İMOS) KURDU.

İMOS ile imar planlarına tek tıkla erişim
05.04.2021
A+
A-

İmar planlarının tüm şehirde şeffaflığının sağlanamsı ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kuruldu

“Tüm veriler tek platformda”

Çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın ortak çalışmaları sonucunda, Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki imar planları (1/100.000 ÇDP,1/25.000 NİP ve 1/5000 NİP) ve ilgili planlara altlık oluşturacak diğer veriler tek platformda toplandı.

“Parsel bilgisi sorgulama”

İMOS ile Antalya Büyükşehir Belediyesi tarihinde bir ilk olarak, birinci etapta belediye birimlerinin daha hızlı bilgiye erişebilmesini ve koordinasyonu sağlamak amacı ile parsel bilgisi sorgulanabilir olarak hizmete sunuldu. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylanan, Antalya Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğundaki imar planları coğrafi bilgi sistemi altyapısı ile parsel bilgisi sorgulanabilir şekilde belediye sitesinde yayınlanmaya başladı.

“Şeffaf planlama anlayışı”

Bu uygulama ile vatandaşlar plan ve değişikliklerinin hangi parselleri kapsadığını görebilecek. Yapılan plan ve değişikliklere ilişkin belgelere şeffaf belediyecilik anlayışı ile doğrudan erişebilirken, kendi parselinin plan veya değişiklik içinde kalıp kalmadığını öğrenebilecek. İkinci etapta Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 19 ilçenin planları şeffaf olarak vatandaşın hizmetine açılacak.

“Çalıştay düzenlendi”

Büyükşehir Belediyesi’nde İmar Otomasyon Sistemi ile ilgili bir çalıştay düzenlendi. Başkan İmar Danışmanı Şehir Plancısı Alper Gökçay, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hüsamettin Elmas ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Cemil Böcek ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştaya, 12 daire başkanlığından yaklaşık 100 teknik personel katıldı. Başkan Danışmanı Alper Gökçay, Büyükşehir Belediyesi’nde bugüne kadar farklı zamanlarda İmar Otomasyon Sistemi kurulması için denemeler yapıldığı ancak idare, yazılım ve yetişmiş personel uyumu sağlanmadığından hepsinin yarım kaldığını anlattı.

“2 yıl gibi kısa bir sürede kuruldu”

Gerekli uyumu sağlayarak, 2 yıl gibi kısa bir sürede İMOS’u kurduklarını ifade eden Gökçay, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü her projede temel altlık olan her ölçek imar planına tüm belediye birimlerinin doğrudan ulaşmasını sağladıklarının altını çizdi. Çalıştayda İmar ve Şehircik Dairesi Başkanlığı Nazım Plan Şube Müdürlüğü’nden Şehir Plancısı Salih Sandal kurulan sistem hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi.