DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
27°C
Ankara
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Tarsus Belediyesi, yerli buğday ekimine başladı

TARSUS BELEDİYESİ, BELEDİYEYE AİT ARAZİLERE ATA VE YERLİ BUĞDAY TOHUMU EKİMİNE BAŞLADI. TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN, BUĞDAYLAR YETİŞİP HASAT EDİLDİKTEN SONRA ÖĞÜTÜLEREK VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITILACAĞINI SÖYLEDİ.

Tarsus Belediyesi, yerli buğday ekimine başladı
16.11.2021
A+
A-

MERSİN (İHA) – Tarsus Belediyesi, belediyeye ait arazilere ata ve yerli buğday tohumu ekimine başladı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, buğdaylar yetişip hasat edildikten sonra öğütülerek vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi.

Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, geçen sezon yapılan deneme ekimlerinin ürüne dönüşmesi ve beklenenin üzerinde verim elde edilmesinin ardından, yaklaşık 30 dekar alada yerli, 20 dekar alanda da ata tohumu toprakla buluşturulacak. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, buğday ekim zamanının gelmesiyle birlikte sürülüp ekime elverişli hale getirilen araziye ilk buğday tohumlarını mibzerle ekti. Bu sezon dekar başına 25 kilogram buğday tohumu, 20 kilogram da taban gübresi kullanılması planlanırken, buğday ekimi ile birlikte taban gübresi aynı anda toprakla buluşturuldu.

Çukurova’nın bereketli topraklarında Ata ve yerli tohumların yaygınlaştırılıp rekoltesi yüksek ürünlere dönüşmesi için çalışmalarını akademik bilgiler ışığında sürdüren Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, geliştirdikleri teknikleri çiftçiler ile sürekli temas kurarak paylaşıp bilinçli ekim yapılması konusunda rehberlik etmeye de devam ediyor. Ekipler, Tarsus Belediyesi Gen Bankasında muhafaza edilen milyonlarca ata ve yerli buğday tohumunun ekilip yetiştirilmesi ve ürüne dönüştükten sonra hasadını yapacak. Elde edilen ürünün bir kısmını yeniden muhafaza altına alınarak bir sonraki ekim sezonu için saklanacak, kalan bölümün ise öğüttürdükten sonra un olarak dar gelirli vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılması planlanıyor.

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, yaptıkları her çalışmayı vatandaşların yararına olacak şekilde planladıklarını dile getirerek, “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz, buğday ekim sezonuna başladı. Ekimi yapılan arazi belediyemize ait 20 dekarlık bir alan. Bu arazimize geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yerli tohumumuzu ektik. Geçen yıl aldığımız verimden elde ettiğimiz tohumlarla sürdürülebilir tarımın önünü açmak ve çiftçilerimize destek olmak için tohum takası, fide dağıtımı ve gübre desteği ile tarım alanında bölgemizi kalkındırmak istiyoruz. Ekilen tohumların ürüne dönüşmesinin ardından elde edeceğimiz buğdayları una dönüştürüp halkımıza dağıtmayı düşünüyoruz. Bütün çiftçilerimize buğday ekim sezonunun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.