DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
20°C
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Tarsus Belediyesi, ’Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katılacak

TARSUS BELEDİYESİ TARIMSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜNÜN, BELEDİYELERİN TARIMA VERDİĞİ DESTEKLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ, KAMUOYUNA TANITILMASI VE BUNDAN SONRAKİ YOL HARİTASININ BELİRLENMESİ AMACIYLA DÜZENLENEN, ‘CHP’Lİ BELEDİYELER TARIMSAL KALKINMA ZİRVESİ’NE KATILACAĞI BİLDİRİLDİ.

Tarsus Belediyesi, ’Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katılacak
29.09.2021
A+
A-

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün, belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesi, kamuoyuna tanıtılması ve bundan sonraki yol haritasının belirlenmesi amacıyla düzenlenen, ’CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katılacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da yapılacak olan tarım zirvesinde, Tarsus Belediyesi, yöreye özgü ata tohumlarıyla temsil edilecek. Sloganı, ’tarımsal kalkınmada yeni politikalar, üretici odaklı çözümler’ olarak belirlenen tarım zirvesine, 160 belediyenin yanı sıra, 300’ün üzerinde tarım kooperatifi de katılacak. Belediyeler ve kooperatiflerin tarımsal ürünleri fuar alanında sergilenecek. Zirvede, belediyelerin tarımsal üretime verdiği katkılar ele alınacak.

Yerli ve organik tarımla sağlıklı yarınlar oluşturma gayesinde olduklarını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Yerli üretimi ve tarımsal gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Atalarımızdan bizlere miras kalan topraklarımıza ve ata tohumlarına sahip çıkarak organik ve sağlıklı ürünler yetiştirmek için emek harcıyoruz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz ata tohumu projemizle olsun, üreticilere verdiğimiz destekle olsun, her zaman için üretici odaklı çözümler ürettik. Tarsus bir tarım kenti, bizler de yerel yönetimler olarak şehrimizin tarımsal gelişimine katkı sağlayacak tüm çalışmalara katılım sağlıyoruz. Bu amaçla İstanbul’da yapılacak olan tarım zirvesine katılarak hem tarımsal gelişmelerden haberdar olacağız hem de Tarsus’umuza özgü ürünlerimizi tanıtacağız” dedi.