DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Profesör de iş insanı da doktor da pazarda sebze satıyor

ARALARINDA PROFESÖR, ÖĞRETMEN, İŞ İNSANI, DOKTOR GİBİ FARKLI MESLEK GRUPLARINDAN KADINLARIN YER ALDIĞI MEZİTLİ SOLİNOVA ÜRETİCİ KADIN KOOPERATİFİNE ÜYE KADINLAR, ŞEHRİN MERKEZİNDE BOŞ DURAN ARSALARDA ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ SATMAK İÇİN PAZAR KURDU. MENDERES MAHALLESİ DEMOKRASİ MEYDANINDA HER ÇARŞAMBA AÇILAN PAZARDA, ONLARCA TAZE ÜRÜN VATANDAŞLARLA BULUŞUYOR.

Profesör de iş insanı da doktor da pazarda sebze satıyor
23.12.2021
A+
A-

Aralarında profesör, öğretmen, iş insanı, doktor gibi farklı meslek gruplarından kadınların yer aldığı Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifine üye kadınlar, şehrin merkezinde boş duran arsalarda ürettikleri ürünleri satmak için pazar kurdu. Menderes Mahallesi Demokrasi Meydanında her çarşamba açılan pazarda, onlarca taze ürün vatandaşlarla buluşuyor.

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesinin desteğiyle kent merkezinde bulunan boş arazileri sebze ve tarımsal üretimde kullanan Solinova Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi üyeleri, açtıkları pazarla ürettikleri ürünleri halkla buluşturuyor. Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Demokrasi Meydanı yanında bulunan Özgür Kafe önünde her çarşamba günü açılan pazarda taze toplanmış sebzelerin yanında kooperatif üyeleri tarafından değerlendirilerek hazırlanan konserve, içecek, çiçek çeşitleri ve kurutulmuş ürünler de alışveriş yapanların beğenisine sunuluyor.

“Kadın üreticilerimiz çok önemli işlere imza atıyor”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, tüm Mersinlileri, kadınların üretimlerinin değer kazanması amacıyla açılan pazara davet ederek, “Her biri farklı meslek ve kesimlerden kadınlarımızın bir araya gelerek böylesi bir üretimin içerisinde yer alması son derece önemli. Aralarında profesör, doktor, öğretmen, iş insanı gibi farklı meslek gruplarından kadınlarımızın bulunduğu üreticilerimiz, çok önemli işlere imza atıyorlar. Bunun kadar önemli olan başka bir şey de kentin merkezinde boş duran arsaların üretime kazandırılmış olması. Kent Tarımı, Mezitli’de büyük ölçüde yaygınlaştı ve üretim gücünün yanında kentin güzelleşmesi açısından da son derece önemli bir unsur haline geldi. Kent Tarımı artık daha geniş alanlara yayılmaya başladı. Özel şahısların, kent merkezinde bulunan imarlı arsalarını, inşaat yapılıncaya kadar ücretsiz olarak üretimde kullanılmasına izin vermesi son derece önemli” dedi.

Özellikle pandemi döneminde, vatandaşların doğal ve taze gıdaya ulaşabilmelerinin öneminin fark edildiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Biz belediye olarak üretici ile tüketiciyi buluşturan çok önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bu konuda dünya genelinde birinciliklerimiz de var. Geçtiğimiz yıl da Fransa’da Milan Gıda Paktını imzalayarak uluslararası alanda bu çalışmalarımızı teminat altına aldık. Bu tür çalışmalara biz belediye olarak gereken desteği veriyoruz. Sivil toplum örgütlerinin de destek vermesi daha başarılı sonuçların ortaya çıkmasına vesile oluyor. Ülkemizin genelinde ağır kış şartları yaşanırken, Mersin’de böylesi güzel bir havayı değerlendirerek vatandaşlarımızla bu taze ve doğal ürünlerin buluşmasını sağlayan kooperatif üyelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.