DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Niğde eski sanayide dönüşüm başlıyor

NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR, KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI İLAN EDİLEN ESKİ SANAYİDEKİ HAK SAHİPLERİYLE RESMİ UZLAŞMA SAFHASINA GEÇİLECEĞİNİ BİLDİRDİ.

Niğde eski sanayide dönüşüm başlıyor
18.08.2021
A+
A-

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kentsel dönüşüm alanı ilan edilen eski sanayideki hak sahipleriyle resmi uzlaşma safhasına geçileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Özdemir, Niğde Belediyesi Ek Hizmet Binasında düzenlediği basın toplantısında,10,5 hektar alandaki eski sanayi bölgesinin 25 Eylül 2020’de cumhurbaşkanı kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildiğini söyledi. Proje alanında 347 parsel ve 554 hak sahibi olduğunu ifade eden Özdemir, “Yaklaşık 3 ay önce hak sahipleriyle yüz yüze görüşmek ve taleplerini iletmeleri için bir ofis kuruldu. Proje alanında yer alan hak sahiplerimize uzlaşma sağlanması aşamasında bağımsız değerleme kuruluşunun her parsel için belirlediği bedele karşılık olarak 6 farklı seçenek sunuyoruz” ifadelerini kullandı. Özdemir, hak sahiplerine Yeni Sanayi ve Ata Sanayi’de, 260, 120 ve 60 metrekarelik dükkanlar, Efendibey Kentsel Dönüşüm alanında konut, bedelinin nakitolarak ödenmesi gibi seçenekler sunduklarını aktararak, ayrıca yerinde yapılması planlanan projeden hak sahibi olma veya mobilyacılar-keresteciler ve mermerciler için Hıdırlık mevkisinde 500 ve bin metrekarelik arsa vermeyi önerdiklerini söyledi. Yaklaşık 3 aydır devam eden bilgilendirme ve talep toplama çalışmalarıyla alandaki hak sahiplerinin büyük çoğunluğuyla görüşüldüğü dile getiren Özdemir, şunları söyledi;

“Hak sahiplerinin yarıya yakınıyla anlaşma sağlandı, resmi uzlaşma safhasına geçilecek. Alanda yapılan bu çalışmaları değerlendirmek üzere İYİ Parti, CHP, MHP ve AK Parti’li belediye meclis üyelerinin temsilcileriyle esnaf odaları ve Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin de bulunduğu bir komisyon kuruldu. Komisyon, haftalık düzenlenen toplantılarla yapılan çalışmaları inceliyor. Hak sahiplerinin kamulaştırma bedelleri ve artan bakiyeleri belediyemizin belirleyeceği takvime göre nakit olarak ödenecek. Resmi uzlaşmalar yapıldıktan sonra Tapu Müdürlüğünün iş takvimine ve yasal prosedürlerin yerine getirilmesi sürecine bağlı tapu devirleri yapılacak.”