DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Müşküle üzümü ve iğne oyası artık tescilli

İZNİK BELEDİYESİ, MEŞHUR MÜŞKÜLE ÜZÜMÜ VE İĞNE OYASINA COĞRAFÎ İŞARET BELGESİ ALDI.

Müşküle üzümü ve iğne oyası artık tescilli
09.09.2021
A+
A-

İznik Belediyesi, meşhur Müşküle üzümü ve iğne oyasına coğrafî işaret belgesi aldı.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’nın talimatıyla ilçeye mahsus ürünler geleceğe taşınıyor. Belediyenin başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılan incelemelerin ardından onaya uygun bulundu. Tescil belgeleri yetkililer tarafından Başkan Kağan Mehmet Usta’ya teslim edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Usta, “İznik’in kültürel ve ziraî değerlerine sahip çıkmak için çalışıyoruz. Coğrafî işaret aldığımız ürünlerle geleneksel bilgi ve kültürel değerlerimizi koruyoruz. Bu sayede tüketiciler tarafından daha fazla talep edilerek, üreticilere pazarlama konusunda büyük avantajlar sağlanmış oluyor. Coğrafî işaret tescil belgelerini aldığımız Müşküle üzümü ve Müşküle iğne oyaları artık koruma altına alınmış durumda. Bu ürünlerin tanıtımı, üretimi ve pazarlaması konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. İleride farklı çalışmalarla İznik’in bir çok değerini belediye adına tescil ettireceğiz.İznik çinisinin de tescil belgesi ile tescilli ürün sayımız üçe çıkmış durumda. İznik’in değerlerine sahip çıkmak en büyük görevimiz. İlçemiz için hayırlı olsun” diye konuştu.