DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C

Kuşadası’nın yoksulluk ve yoksunluk haritası belirmeye Başladı

SOSYAL BELEDİYECİLİĞE BİR ÖRNEK DAHA KUŞADASI’NIN YOKSULLUK VE YOKSUNLUK HARİTASI BELİRMEYE BAŞLADI

Kuşadası’nın yoksulluk ve yoksunluk haritası belirmeye Başladı
22.11.2021
A+
A-

Kuşadası Belediyesi tarafından kentin yoksulluk ve yoksunluk haritasının çıkarılması için başlatılan çalışma devam ediyor. Bu kapsamda belediye bünyesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte saha araştırması yapması için kurulan uzman ekip bugüne kadar 6 mahallede yaklaşık 4 bin ev ziyareti yaptı.

Kuşadası’nda, ihtiyaç sahibi kişiler ile engelli ve yaşlıların Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce sunulan ayni ve nakdi yardımlar ile evde bakım hizmetinden daha etkin biçimde faydalanabilmesi için başlatılan çalışma sürüyor. Bu amaçla Kuşadası Belediyesi bünyesinde kentin yoksulluk ve yoksunluk haritasının çıkartılması amacıyla kurulan ve aralarında psikolog ile sosyologların da bulunduğu uzman ekip kenti karış karış dolaşarak vatandaşlarla görüşüyor.

Mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği projede ekipler, bugüne kadar Hacıfeyzullah, İkiçeşmelik, Güzelçamlı, Ege, Camiatik ve Davutlar mahallelerindeki çalışmalarını tamamladı. Bilimsel yöntemlerin izlendiği saha araştırmasında yaklaşık 4 bin ev ziyareti gerçekleştirildi. 6 mahallede toplam bin 100 ihtiyaç sahibi aile olduğu tespit edildi. Araştırma tamamlandığında elde edilen sonuçlar ortak bir veri havuzunda toplanacak. Veriler, diğer yardım kuruluşları ve vakıflarla da paylaşılacak. Daha sonra sosyal yardımlar bu veriler ışığında belirlenecek ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere ulaştırılacak.