DOLAR
32,4730
EURO
34,9255
ALTIN
2.435,25
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
25°C
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Kuşadası’nda ağaç atıkları ihtiyaç sahipleri için kara kışta yakacağa dönüşüyor

KUŞADASI’NDA AĞAÇ ATIKLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN KARA KIŞTA YAKACAĞA DÖNÜŞÜYOR

Kuşadası’nda ağaç atıkları ihtiyaç sahipleri için kara kışta yakacağa dönüşüyor
13.01.2022
A+
A-

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kent genelinde mevsim şartlarına bağlı olarak yapılan budama çalışmalarından elde edilen ağaç atıkları, ihtiyaç sahibi ailelere yakacak olarak ulaştırılıyor. Geçen yıl aynı yöntemle 218 aileye kışlık odun yardımında bulunan Kuşadası Belediyesi, yeni yılda sayıyı artırmayı hedefliyor.

Sosyal belediyecilik alanında yaşama geçirdiği örnek çalışmalarla dikkat çeken Kuşadası Belediyesi, ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere destek olmak için her fırsatı değerlendiriyor. Bu kapsamda Kasım-Mart ayları arasında budanan ağaçlardan elde edilen dallar ile kurumuş ağaçların kök ve gövdeleri düzenli olarak toplanıyor. Kamyonlara yüklenen ağaç atıkları, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Kadınlar Denizi Mahallesi’nde bulunan çalışma merkezine götürülerek sobaya sığacak boyutlarda kesiliyor. Kışlık odun haline geldikten sonra paketlenerek Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün belirlediği adreslere teslim ediliyor.

Soba ve kömür yardımıyla koordineli olarak yürütülen çalışmada yeni yılın ilk odunları da İkiçeşmelik Mahallesi’nde oturan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Odunların bulunduğu paketleri görevlilerden teslim alan vatandaşlar Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür etti. Kuşadası Belediyesi tarafından 2021 yılında yaklaşık 218 haneye yakacak odun yardımında bulunuldu.

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Birim Sorumlusu Cem Özgür Değirmenci, “Kentimizde budanması gereken çok fazla ağaç var. Dolayısıyla budama çalışmalarından sonra elimizde ciddi miktarda ağaç atığı oluyor. İhtiyaç sahibi hemşehrilerimize yardımda bulunmak amacıyla elimizdeki her türlü imkânı kullanıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları olarak böyle bir projede yer aldığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.