DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
17°C
Ankara
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Yağmurlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kıl Keçisi desteği başvuruları devam ediyor

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 5 İLÇEDE KADIN ÇİFTÇİLERE VERDİĞİ 2 DİŞİ 1 ERKEK KIL KEÇİSİ DAĞITIMININ BAŞVURULARI PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR DEVAM EDİYOR.

Kıl Keçisi desteği başvuruları devam ediyor
13.10.2021
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesinin kadınların üretime daha fazla katılması ve geliri olmayan kadınların ekonomik getiri sağlaması amacıyla başlattığı kıl keçisi destekleme projesi devam ediyor.

140 kadın üreticiye 420 Kıl Keçisi dağıtıldı

Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi Bugüne kadar Muğla’nın Menteşe, Dalaman, Ortaca ve Kavaklıdere ilçelerinde 140 kadın üreticiye 420 kıl keçisi dağıttı. Dağıtımın yanı sıra Büyükşehir Belediyesinin veteriner hekimleri kıl keçilerinin sağlık kontrolü ile yakından ilgileniyor. Veteriner hekimler kıl keçilerinin gebelik kontrolü için ultrason muayenesi gibi sağlık taramalarını da ücretsiz olarak yapıyor. Böylelikle keçilerin gebelikleri dâhil diğer hastalıkları da belirlenebiliyor. Belirlenen hastalıklara uygun tedavi, keçilerin beslenme şekilleri ve bakım önerileri de yine büyükşehir veteriner hekimleri tarafından keçi alan kadın üreticilere detaylı olarak anlatılıyor.

Başvurular devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kadınların üretime daha fazla katılması ve Muğla bölgesine en uygun hayvan türü olan Kıl Keçisinin yaygınlaşması sürdürdüğü keçi desteklemesinin bu dönem ki başvuruları devam ediyor. Fethiye, Köyceğiz, Ula, Marmaris ve Datça ilçelerinde 18-45 yaş arasındaki kadın çiftçilere verilecek olan destek için 20 Eylül tarihinde başlayan başvurular 18 Ekim tarihine kadar devam ediyor. Destekten yararlanmak isteyen vatandaşların 18 Ekim’e kadar nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgâh, vukuatlı aile nüfus kayıt örneği, tapu sorgulama ve SGK dökümü evraklarıyla büyükşehir belediyesine başvurmaları yeterli oluyor.