DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Keçiören’de üretilen bitkiler Ar-Ge merkezinde işlenecek

KEÇİÖREN’DE ÜRETİLEN BİTKİLER AR-GE MERKEZİNDE İŞLENECEK

Keçiören’de üretilen bitkiler Ar-Ge merkezinde işlenecek
09.09.2021
A+
A-

Keçiören Belediyesi, Ovacık Mahallesi’nde bulunan 20 dönümlük tarım alanında lavanta, Isparta gülü ve kekik üretim çalışmalarını sürdürüyor. Burada doğal yöntemlerle elde edilecek olan bitkiler hasat edildikten sonra Keçiören Belediyesi Ar-Ge merkezinde işlenerek lavanta, Isparta gülü ve kekik yağı üretimi yapılacak.

Keçiören Belediyesi, Ovacık Mahallesi’nde bulunan 20 dönümlük tarım alanında lavanta, Isparta gülü ve kekik üretim çalışmalarını sürdürüyor. Buradan doğal yöntemlerle elde edilecek olan bitkiler hasat edildikten sonra Keçiören Belediyesi Ar-Ge merkezinde işlenerek lavanta, Isparta gülü ve kekik yağı üretimi yapılacak. Ürünler herhangi bir kâr amacı güdülmeksizin belediyenin e-ticaret platformu olan Keçikoop üzerinden vatandaşla buluşturulacak.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, tarımsal üretim ve AR-GE çalışmalarıyla kamu yararına üretim odaklı belediyecilik anlayışını önemli noktaya taşıdıklarını aktararak, “Belediyemize ait 20 dönüm lavanta-Isparta gülü ve kekik, 23 dönüm üzüm, 17 dönüm meyve bahçesi ve 9 dönümlük bostan bulunuyor. Aynı zamanda çiftçilerimize tohum, fide ve gübre desteği veriyoruz. Bunun yanı sıra üretilen ürünlerin satışını yapabilmek için Keçikoop’u hayata geçirdik. Keçiören’i bir tarım ve üretim kenti haline getirmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.