DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Kahramanmaraş’ta özel halk otobüsü esnafına 25 milyon lira destek

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ESNAFINA VERDİĞİ NAKİT DESTEKLER 25 MİLYON LİRAYI BULDU

Kahramanmaraş’ta özel halk otobüsü esnafına 25 milyon lira destek
07.07.2021
A+
A-

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından özel halk otobüsü esnafına verdiği nakit destekler 25 milyon lirayı buldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla esnafın yanında olmayı sürdürüyor. Şehir içi toplu taşımanın da etkilendiği pandemideki kısıtlılıklar sebebiyle, özel halk otobüsü esnafına yaklaşık bir yıldır nakit destek sağlanıyor. Ulaşımın aksamaması adına, sokağa çıkma kısıtlılıklarında da çalışmayı sürdüren esnaf Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan nakit desteğiyle önemli ölçüde rahatladı. Kentin birçok noktasına ulaşım sağlayan 409 özel halk otobüsü esnafına sağlanan toplam nakit destek miktarı ise yaklaşık 25 milyon Türk Lirası’na ulaştı. Son olarak Haziran ayı içinde sağlanan kişi başı destek ise 2 bin 500 Türk Lirası olarak gerçekleşti.

Kahramanmaraş Özel Halk Otobüsleri ve Minibüsçüleri Odası Başkanı Mustafa Baltacı verilen desteklere ilişkin yaptığı açıklamada, “Başkanımız Hayrettin Güngör, pandemi döneminden olumsuz etkilenen özel halk otobüsü esnafına ekonomik olarak destekte bulunacağını söyledi. Bu süreçte Büyükşehir Belediyesi, özel halk otobüsü işletmecilerine araç başına 2 bin 500 TL, toplamda ise yaklaşık 25 milyon TL destekte bulundu. Bu anlamda Başkanımız Hayrettin Güngör, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Bu zor süreçte bizleri hem maddi hem de manevi açıdan yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.