SEYHAN BELEDİYESİ, KENDİ TESİSLERİNDE SEMT PAZARLARI İLE PARK VE BAHÇELERİN ORGANİK ATIKLARINI DÖNÜŞTÜREREK ELDE ETTİĞİ KOMPOSTU İLÇENİN ESKİ KÖYLERİNDEKİ KADIN ÇİFTÇİLERLE PAYLAŞIYOR.
Seyhan Belediyesi, kendi tesislerinde semt pazarları ile park ve bahçelerin organik atıklarını dönüştürerek elde ettiği kompostu ilçenin eski köylerindeki kadın çiftçilerle paylaşıyor.
Seyhan Belediyesi, Çukurova Belediyesi ile yapılan işbirliği ile “Kompost Üretim Tesisi”nde üretim kapasitesini artırdı. Seyhan’da ve Çukurova’da kurulan semt pazarlarının organik artıkları ile park ve bahçelerin budama atıkları düzenli olarak toplanarak, Kompost Üretim Tesislerinde geleneksel yöntemlerle toprağı iyileştirici, ürün verimini artırıcı bir ürün olan komposta dönüştürülüyor.
Girdi maliyetlerinde meydana gelen artış nedeniyle sıkıntı yaşayan çiftçilere Seyhan Belediyesi gübre yerine kullanılabilen kompostla destek olmaya başladı. Üretilen 9 ton kompost, Büyükşehir Yasasından önce köy statüsünde olan ve tarımsal üretimin yaygın olduğu Büyükdikili, Küçükdikili, Kavaklı, Söğütlü, Koza, Karakuyu, Gökçeler ve Gölbaşı mahallelerinde üretim yapan kadın çiftçilere ulaştırıldı.
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, kentte ve ülkede yaşanan sorunların ancak üretimle ve dayanışmayla aşılabileceğini ifade ederek, “İçinden geçtiğimiz zorlu günleri hep birlikte dayanışmayla aşacağız. Tarımsal üretimde devamlılık halkın gıda ihtiyacının karşılanması için zorunluluk. Kadınların üretim sürecinde daha çok yer almalarını destekleyen bir belediyeyiz. Tarımla uğraşan, üreten kadın çiftçilerimize, önemli bir girdi maliyeti olan gübrenin yerine kullanabilecekleri kompostla destek olmaktan mutluyuz. Üretip, ihtiyacımızın fazlasını halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.