DOLAR
32,5009
EURO
34,7558
ALTIN
2.491,41
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
21°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Gölbaşı Belediyesi 2022 yılı maaş rakamlarını açıkladı: En düşük ücret 5.055 TL

GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKANI RAMAZAN ŞİMŞEK, BELEDİYE ÇALIŞANLARINA MÜJDEYİ VERDİ. 2022 YILI ÜCRETLERİNİ AÇIKLAYAN BAŞKAN ŞİMŞEK, 2022 YILI OCAK AYI İTİBARI İLE GÖLBAŞI BELEDİYESİ’NDEKİ EMEKÇİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARININ ALACAĞI EN DÜŞÜK NET ÜCRETİN 5.055 TL OLARAK BELİRLENDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Gölbaşı Belediyesi 2022 yılı maaş rakamlarını açıkladı: En düşük ücret 5.055 TL
04.02.2022
A+
A-

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, belediye çalışanlarına müjdeyi verdi. 2022 yılı ücretlerini açıklayan Başkan Şimşek, 2022 yılı Ocak ayı itibarı ile Gölbaşı Belediyesi’ndeki emekçi çalışma arkadaşlarının alacağı en düşük net ücretin 5.055 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Mesai arkadaşlarının ücretlerinde detaylı bir çalışma ile önemli bir iyileştirme yaptıklarını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Belediyemizde çalışan 1.200 personelimiz var. Biz de imkanlarımız doğrultusunda, vatandaşa hizmet için canını dişine takan kardeşlerimizin yanında olmak için bütçemiz doğrultusunda iyileştirmelerimizi yaptık. Yaklaşık iki aydır üzerinde çalıştığımız bu konu üzerinde vardığımız kararın hayırlara vesile olmasını diliyorum “dedi.

En düşük belediye çalışanı ücreti 5.055 TL

Göreve geldikleri günden bu yana verdikleri sözleri tuttuklarını belirten Başkan Şimşek ”Bekar, düz personel, yemek ve yakacak dahil, sendika kesintisi yapılmış olarak belediyedeki çalışma arkadaşlarımızın eline geçecek olan maaş miktarı 5.055 TL olacak ” açıklamasında bulundu. Bekar, düz personel, yemek ve yakacak yardımı, her aya tekâmül eden ortalama ikramiye tutarı, bayram harçlığı dahil sendika kesintisi sonrası ele geçen maaş ortalaması tutarının ise 5.416 TL olacağını ifade eden Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek; bu ücretlere dâhil olmayan teknik personel farkları (usta, ustabaşı, şef, amir, şoför, teknisyen, tekniker, mühendis),çocuk yardımları ve öğrenim ödemelerinin personelin durumuna göre yapılacağını ifade etti.

“Çalışanlarımızı ezdirmeyeceğiz”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek yaptığı açıklamada belediye çalışanlarına verdiği desteği vurguladı. Ücretlerin işçilerin lehine olmasındaki katkıları nedeniyle BELLAS Genel Müdürü Ali İhsan Tunç’a teşekkür eden Başkan Şimşek “Vatandaşımıza hizmet için gerektiğinde 7 gün 24 saat mesai yapan emekçi kardeşlerimizin daima yanındayız. Onları asla ezdirmeyeceğiz, çalışanlarımıza sahip çıkacağız. Yaptığımız ücret düzenlemesi de bunun göstergesidir. Belediye Başkanı olarak, bugün verdiğimiz bir sözü daha tutuyor olmanın mutluluğu içindeyim” açıklamasında bulundu.