DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Edremit Belediyesi zeytinleri hasat ediliyor

BALIKESİR’İN EDREMİT BELEDİYESİ TARIMSAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ BELEDİYEYE AİT ZEYTİNLİKLERDE ZEYTİN HASADINA DEVAM EDİYOR. EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI SELMAN HASAN ARSLAN DA BELEDİYE ZEYTİNLİKLERİNDE HASAT YAPAN İŞÇİLERİ ZİYARET EDEREK BEREKETLİ BİR YIL DİLEDİ.

Edremit Belediyesi zeytinleri hasat ediliyor
22.12.2021
A+
A-

Balıkesir’in Edremit Belediyesi Tarımsal İşler Müdürlüğü belediyeye ait zeytinliklerde zeytin hasadına devam ediyor. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da belediye zeytinliklerinde hasat yapan işçileri ziyaret ederek bereketli bir yıl diledi.

Edremit Belediyesi Tarımsal İşler Müdürlüğü’nün hasat ettiği zeytinler Edremit Belediyesi markasıyla bu sene de raflarda yerini alıyor. Toplanan zeytinler gün içerisinde o bölgeden TARİŞ’e sevk ediliyor. Zeytinyağı fabrikasında sıkım yapılıp zeytinyağları dinlenmeye alınıyor. Daha sonra İşletme İştirakler Müdürlüğü tarafından paketlenip Edremit Belediyesi markasıyla ürünler, raflarda ve internette satışa sunuluyor. Edremit Belediyesi’nin Kızılkeçili Mahallesi peçe mevkiindeki belediyeye ait zeytinliklerde hasat yapan emekçileri ziyaret eden Belediye Başkanı Arslan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra zeytin toplamanın zorluklarından ve büyük bir emek istediğinden bahsetti.

60 bine yakın zeytin ağacımız var

Üretmeye ve emekçileri desteklemeye devam edeceklerini belirten Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Edremit Belediyesi şu anda Edremit’in en büyük zeytin üreticisi konumunda 60 bin ağaca yakın zeytinimiz var. Onlara el attık belediye olarak değerlendiriyoruz. Yağımızı da Edremit Belediyesi markası olarak tüm Türkiye’nin kullanımına sunuyoruz. İnternetten veya bizzat başvurarak alabilirler. Bu güzel şifa kaynağı zeytinyağımızı yemeye davet ediyoruz insanlarımızı. Sağlıklıdır, güvenilirdir. Çok hijyenik koşullarda üretilir. İşçilerimize ve emekçilerimize de bu hasatta kolay gelsin zeytin hasadımız da bereketli olsun.

Edremit Belediyesi’nin kendi zeytinlerinden elde edilen zeytinyağlarını bu yıl da vatandaşlarla buluşturmak için özveri ve titizlikle çalışan emekçilere teşekkür eden Başkan Arslan, tarlada çalışan işçilere zeytin hasadının bir geleneği olan helva dağıttı.