DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Buca Belediyesi 10 ayda 380 kişiye istihdam sağladı

İŞSİZLİKLE MÜCADELE İÇİN HAREKETE GEÇEN BUCA BELEDİYESİ, İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMAK İÇİN İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLAR ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ ÜSTLENİYOR.

Buca Belediyesi 10 ayda 380 kişiye istihdam sağladı
14.10.2021
A+
A-

İşsizlikle mücadele için harekete geçen Buca Belediyesi, istihdama katkı sağlamak için işveren ile iş arayanlar arasında köprü görevi üstleniyor. Sarı Masa Çözüm Merkezi İstihdam Masası sayesinde, 2021 yılının ocak ayından bugüne 380 kişi işe yerleşti.

Pandemi süreciyle birlikte işsizlik rakamlarında büyük bir artış yaşandı. Önceki gün açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre işsizlik oranı 12,1 seviyesinde gerçekleşirken, işsiz sayısı ise 3 milyon 965 bin kişiye ulaştı. Buca Belediyesi de, bu önemli soruna bir nebze de olsa çözüm bulabilmek için çalışmalarına devam ediyor. Sarı Masa Çözüm Merkezi İstihdam Masası bünyesinde işveren ile iş arayanları çevrim içi ortamda buluşturan Buca Kariyer Platformunu kuran belediye, aynı zamanda iş birliği yaptığı ulusal ve uluslararası firma bağlantılarını genişletti.

Rakamlarla istihdam masası

Toplam 64 firma ile bağlantı halinde çalışan Buca Belediyesi, 2021 yılının ocak ayından bugüne kadar 2 bin 377’si kadın 2 bin 246’sı erkek olmak üzere 4 bin 623 kişinin iş başvurusunu aldı. Başvuruların yüzde 70’ini mavi yakalılar, yüzde 30’unu ise beyaz yakalılar oluşturdu. Başvuranların yüzde 80’i 18-45 yaş, yüzde 20’si ise 45 yaş ve üzeri olarak kaydedildi. İş arayanların yüzde 60’ını ilkokul ve ortaokul, yüzde 40’ını da lise, meslek lisesi, açık öğretim fakültesi ve lisans mezunları oluşturdu. Toplam 30 toplu iş görüşmesi yapıldı. Görüşmelere bin 50 kişi katıldı, bu kişiler arasından 380 kişi de işe yerleştirildi.

İş ilanlarının Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın sosyal medya hesapları üzerinden duyurulduğu belirtildi. Aynı zamanda, Buca Belediyesinin hizmet binasının zemin katında yer alan Sarı Masa Çözüm Merkezi İstihdam Masasına gelip öz geçmiş doldurulabileceği, ya da bucakariyer.com internet adresi üzerinden firmaların açtığı iş pozisyonlarına başvuruların yapılabileceği ifade edildi.