DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Bozdoğan: 32 milyon lira cari fazlaya ulaştık

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN, TAHAKKUK ETMEYENLERLE BİRLİKTE 144 MİLYON LİRAYI BULAN BORÇLA DEVRALDIKLARI BELEDİYEYİ BUGÜN CARİ FAZLASI OLAN BİR BELEDİYE HALİNE GETİRDİKLERİNİ SÖYLEDİ. BOZDOĞAN, “82 MİLYON LİRA CARİ AÇIKTAN BUGÜN 32 MİLYON LİRA CARİ FAZLAYA ULAŞTIK. ŞU AN BİZ CARİ FAZLALIĞI OLAN BELKİ DE TÜRKİYE’DE TEK BELEDİYEYİZ” DEDİ.

Bozdoğan: 32 milyon lira cari fazlaya ulaştık
30.03.2021
A+
A-

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, tahakkuk etmeyenlerle birlikte 144 milyon lirayı bulan borçla devraldıkları belediyeyi bugün cari fazlası olan bir belediye haline getirdiklerini söyledi. Bozdoğan, “82 milyon lira cari açıktan bugün 32 milyon lira cari fazlaya ulaştık. Şu an biz cari fazlalığı olan belki de Türkiye’de tek belediyeyiz” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, görevi devraldıkları Mart 2019 tarihinden itibaren uyguladıkları tasarruf önlemleriyle bugün geldikleri noktayı İHA muhabirine anlattı. Belediyeyi devraldıklarında çok büyük bir borç bulunduğunu belirten Başkan Bozdoğan, “O tarihte belediyenin 97 milyon lira net borcu vardı ama tahakkuk etmeyenlerle birlikte 144 milyon lirayı buluyordu. Cari açık 82 milyon liraydı. Şu an 32 milyon lirayı bulan cari fazlalığımız var. 82 milyon lira cari açıktan bugün 32 milyon lira cari fazlaya ulaştık. Şu an biz cari fazlalığı olan belki de Türkiye’de tek belediyeyiz. Bu, bir belediyenin hem tasarruf anlamında hem de yatırımları bilinçli bir şekilde yapmasından kaynaklanan bir başarı” diye konuştu.

“Yakıttan yüzde 40 tasarruf sağladık”

Uyguladıkları tasarruf önlemleriyle birçok alanda israfı önlediklerini vurgulayan Bozdoğan, “Mesela başkan yardımcılarına özel araç tahsis edilmiş, kiralanmış, müdürlere araç kiralanmış. Biz havuz sistemine geçtik, hepsini geri gönderdik, kimin ihtiyacı varsa telefon açıyor, arabası gidiyor ve gideceği yere götürüyor. Ama herkesin özel arabası olmadı, müdürlerin özel arabası olmadı. Bu, bize yakıt olarak da yüzde 40’a inen tasarruf oldu ki, yüzde 40 inanılmaz bir rakam” şeklinde konuştu.

“Yapmamız gereken tek bir gerçek var; halkın parasını iyi kullanmak”

“Bu para halkın vergisiyle İller Bankasından gelen para” diyen Bozdoğan, bu paranın iyi kullanılmasının hem halka hizmeti artıracağının hem de belediyeye artı gelir sağlayacağının altını çizdi. Bozdoğan, “Tabi kaynaklarını da çok iyi kullanırsan, belediyeye artı gelirleri ortaya koyarsın. Ama asıl olan; o paranın kimin olduğunu bildiğin zaman daha dikkatli davranırsın. O para benim param değil. O para bizim belediyede yönetimdeki insanların da parası değil. Sadece bizim yapmamız gereken tek bir gerçek var; halkın parasını iyi kullanmak, hizmet babında insanlara eşit bir şekilde götürebilmek. Hem tasarruf hem de doğru yatırımlara yöneldik ve 32 milyon lira cari fazlaya ulaştık. Söz verilmiş ne varsa biz devamını da getirdik. Mesela biz 2 yılda 4 tane cami bitirdik. ‘Taziye evleri’ dediler, taziye evlerini de yaptık. Biz geçmişle kavga etmek istemedik. Geçmişle bugünü kavga ettirip de yarınları kaybetmek benim işime gelmez. Birileriyle siyaseten kavga etmek, halkı o siyasetin içine gömmek demektir. Ben her konuşmamda şunu söyledim; halk siyasetin üzerindedir. Keşke halkı yalnız bıraksalar, keşke halka siyasetle algıyla gitmeseler. Halk doğru olanı zaten buluyor” diye konuştu.

ETİKETLER: