DOLAR
32,5882
EURO
34,7936
ALTIN
2.508,04
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
19°C
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

Bismil’de 130 ticari taksi plakası için ihale yapılıyor

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BİSMİL’DE TAKSİ TAŞIMACILIĞINI KAYIT ALTINA ALMAK, KORSAN TAŞIMACILIĞI ÖNLEMEK, TAKSİ HİZMETLERİNİ BİR DÜZEN İÇERİSİNDE SÜRDÜRMEK VE GEREKLİ DENETİMLERİ SAĞLAMAK AMACIYLA TİCARİ TAKSİ PLAKASINI 29 YILLIĞINA İHALE EDECEK.

Bismil’de 130 ticari taksi plakası için ihale yapılıyor
09.10.2021
A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bismil’de taksi taşımacılığını kayıt altına almak, korsan taşımacılığı önlemek, taksi hizmetlerini bir düzen içerisinde sürdürmek ve gerekli denetimleri sağlamak amacıyla ticari taksi plakasını 29 yıllığına ihaleye çıkardığı belirtildi.

Belediye 25, İstasyon Caddesi 25, Fatih Mahallesi 10, Darlı yolu 10, Hastane 15, TOKİ 15, Sanayi 15 ile Siteler ve Üniversite’de 15 araç için olmak üzere 8 noktada kurulacak duraklarda 130 araç plakası için ihale yapılacağı belirtildi. İhale tarihinden itibaren geriye dönük kesintisiz 5 yıl ve halen Bismil’de ikamet etme şartının arandığı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile ihalenin yapılacağı bildirildi. Her bir ticari plakanın muhammen bedeli KDV hariç 100 bin lira olarak belirlenen ihaleye gerçek kişilerin katılabileceği kaydedildi. Her bir plakaya herkesin müracaat edilebileceği ihalede, sözleşme imzalamaya hak kazanan kişinin diğer plakalar için teklif veremeyeceği duyuruldu.

Farklı ödeme seçenekleri sunulacak

İhaleyi kazanan kişiler, bedelin yarısını peşin diğer yarısını da bir yıl süre içerisinde 2 taksitte ödeyebilecek. Ayrıca bedelin tümünü tek seferde yapmak isteyenler için yüzde 10 indirim uygulanacak. Ödeme şartlarını yerine getiren kişilerin en geç 3 ay içerisinde istenilen özellikte aracı alarak faaliyete başlaması gerekiyor. 11-12 Ekim saat 10:00’ da Ali Emiri Kültür Merkezi’nde her bir plaka için ayrı ayrı olmak üzere belediye encümenince yapılacak ihaleler, belirlenen günlerde bitmemesi halinde sonraki günlerde devam edilecek.