DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Balıkesir’in 3. Büyük bütçeli ilçesi Ayvalık oldu

BALIKESİR’İN 3. BÜYÜK BÜTÇELİ İLÇESİ AYVALIK OLDU

Balıkesir’in 3. Büyük bütçeli ilçesi Ayvalık oldu
09.12.2021
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir sınırları içinde yer alan 20 ilçe belediyesi arasında 203 milyonluk bütçesiyle Ayvalık Belediyesi üçüncü, nüfusa göre bütçe büyüklüğü açısından da birinci sıraya oturdu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclisinde onaylanan bütçe sıralamasında Ayvalık Belediyesi 203 Milyon Türk liralık bütçeyle ilk üç sırayı aldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 300 milyon borç ve 50 milyonluk bütçeyle devraldıkları Belediye’yi borçlarını ödeyen, hacizli dosyaların dört üçünü kapatan veya yapılandıran kurumsal bir niteliğe kavuşturduklarını söyledi.

Yirmi belediye arasında Ayvalık’ın 72 binle en düşük nüfus oranına sahip olduğunu, ancak hazırlanan bütçenin nüfusa oranla dev bir bütçe olduğunu dile getiren Başkan Ergin, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki belediyeler arasında en düşük nüfusa sahibiz. Ancak yapacağımız yatırımlar, yaşama geçireceğimiz projeler düşünüldüğünde hazırlanan 2022 yılı bütçesinin, nereden nereye geldiğimizin göstergesidir. 2019 Mart ayında teslim aldığımız belediyemiz yaklaşık 300 milyonluk bir borç sıkıntısı içindeydi. Esnafa, çalışanlara ve emekli olanlara ödemeler yapılamıyor, hizmet aldığımız firmaların hacizleri arasında sıkışıp kalmıştı” dedi.

Göreve gelir gelmez uygulanan mali disiplin ile önce çalışanlara nefes aldırıp geçmişten kalan alacakları ve maaşlarını gününde ödemeye başladıklarının altını çizen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin şöyle konuştu:

“Ardından, gelir gider dengesini oluşturmak için tasarruf önlemlerini devreye soktuk. Çok sayıda haciz dosyasını ya kapattık, ya da yapılandırma yaparak düzenli ödemeye başladık. Kent ekonomisine katkı sağlayan esnafa olan borçlarımızın tamamını ödedik. Artık Belediyeye mal vermek istemeyen esnaf yerine, alışveriş yapılmadığı için sitem eden esnafımız var. Kurumsal bir kimlik kazanan belediyemiz 2.5 yıllık süreçte 50 Milyon Türk lirası olan bütçeden 203 Milyonluk bütçeye ulaştı. Bu başarıya mesai arkadaşlarımın ekip ruhu ve deneyimleriyle kavuştuk. Bundan sonraki hedefimiz; daha çok proje, daha fazla yatırım, borçsuz belediye ve kaynakların verimli kullanımı olacak.”