DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

8 yıllık imar sorunu çözüldü

ADANA’NIN MERKEZ YÜREĞİR İLÇESİ KOZA VE YEŞİLBAĞLAR MAHALLELERİNİN KANGREN HALİNE GELEN İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ. MÜLKİYET SAHİPLERİ ARTIK RUHSAT ALABİLECEK.

8 yıllık imar sorunu çözüldü
14.01.2022
A+
A-

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesi Koza ve Yeşilbağlar mahallelerinin kangren haline gelen imar sorunu çözüldü. Mülkiyet sahipleri artık ruhsat alabilecek.

Yüreğir ilçesine bağlı Koza ve Yeşilbağlar mahallelerinde yaklaşık 75 hektarlık alanda 2014 yılında ilan edilen ve sürecin uzaması ile vatandaşların elini konulu bağlayan rezerv yapı alanı, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in bakanlık düzeyinde gerçekleştirdiği yoğun Ankara temasları ile çözüme kavuştu.

Vatandaşlardan gelen talep ve Başkan Kocaispir’in temasları ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı rezerv yapı alanını iptal etti. Bakanlığın imar planı notlarında yer alan “Kentsel Tasarım Projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığında onaylanmadan uygulamaya geçilemez” ibaresinin iptal edilmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği’nin de Yüreğir Belediye Meclisi’nin 06.10.2021 tarihli ve 70 sayılı kararı ile onaylanmasıyla bölge yeniden imara açıldı.

2014 yılının ortasından bu yana devam eden yaklaşık 8 yıllık sorunu çözüme kavuşturan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Koza ve Yeşilbağlar mahallelerimizde kangrene dönüşen sorunu çözmenin ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bahse konu 75 hektar alanda mülkiyet sahibi olan vatandaşlarımız artık belediyemize müracaat ederek imar durumu alıp yapı ruhsat işlemlerine başlayabileceklerdir. Yüreğir’imize, Adana’mıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Kararı sevinçle karşılayan mahalle sakinleri Başkan Kocaispir’e teşekkür etti.