DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Ünye’de öğrencilere 3 bin 700 adet kaynak kitap desteği

KİTAP DAĞITIM TÖRENİNDE KONUŞAN ÜNYE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN TAVLI, ÜNİVERSİTELERE VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARINA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERİ OKULLARINDA ZİYARET ETTİKLERİNİ VE TALEPLERİNİ DİNLEDİKLERİNİ, BU TALEPLER DOĞRULTUSUNDA KAYNAK KİTAP DESTEĞİNDE BULUNDUKLARINI İFADE EDEREK, “BELEDİYE OLARAK PANDEMİDEN DOLAYI EĞİTİMDE YAŞANAN AKSAKLIKLARIN GİDERİLMESİ İÇİN NE YAPABİLİRİZ? DİYE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZ İLE İSTİŞARE İÇERİSİNDEYDİK. YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELER SONUCUNDA ÜNYE’MİZDEKİ LİSELERDE VE ORTAOKULLARDA EĞİTİM GÖREN VE SINAVLARA HAZIRLANAN GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN GENÇLERİMİZE KAYNAK KİTAPLAR ALDIK VE DAĞITIMINI GERÇEKLEŞTİRMEKTEYİZ. LİSELERDEN ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLANAN BİN 900 ÖĞRENCİMİZ İLE ORTAOKULLARDAN LİSELERE GEÇİŞ SINAVINA HAZIRLANAN BİN 800 ÖĞRENCİMİZE, TOPLAM 3 BİN 700 KAYNAK KİTAP ULAŞTIRILDI. AYRICA SENE SONUNA KADAR BU ÖĞRENCİLERİMİZE BELEDİYEMİZİN DESTEKLERİYLE 6 ADET KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YAPILACAK” İFADELERİNE YER VERDİ.

Ünye’de öğrencilere 3 bin 700 adet kaynak kitap desteği
17.12.2021
A+
A-

Ordu’nun Ünye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında, ilçe genelinde lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere kaynak kitap desteğinde bulundu.

Ünye Belediyesi, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yaptığı istişareler sonucunda üniversite ve liseye giriş sınavlarına hazırlanan son sınıf öğrencilerinin kaynak kitap eksiğinin giderilmesi için çalışma başlattı. Yapılan protokol ile temin edilen 3 bin 700 kitabın öğrencilere dağıtımı gerçekleştirildi.

Kitap dağıtımı programında konuşan Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, “Eğitimle ilgili öğretmenlerimize, okullarımıza görev ve sorumluluk düştüğü gibi esasen eğitimin kalitesinin arttırılması için topyekun bütün kurumlarımızın işbirliği içerisinde olması çok önemli bir konudur. Bu anlamda belediye başkanımıza bu güzel hizmeti için çok teşekkür ediyor, sınavlarda öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

“Öğrencilerimizin her zaman destekçisiyiz”

Kitap dağıtım töreninde konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, üniversitelere ve liselere giriş sınavlarına hazırlanan öğrencileri okullarında ziyaret ettiklerini ve taleplerini dinlediklerini, bu talepler doğrultusunda kaynak kitap desteğinde bulunduklarını ifade ederek, “Belediye olarak pandemiden dolayı eğitimde yaşanan aksaklıkların giderilmesi için ne yapabiliriz? Diye Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile istişare içerisindeydik. Yaptığımız görüşmeler sonucunda Ünye’mizdeki liselerde ve ortaokullarda eğitim gören ve sınavlara hazırlanan geleceğimizin teminatı olan gençlerimize kaynak kitaplar aldık ve dağıtımını gerçekleştirmekteyiz. Liselerden üniversite sınavına hazırlanan bin 900 öğrencimiz ile ortaokullardan liselere geçiş sınavına hazırlanan bin 800 öğrencimize, toplam 3 bin 700 kaynak kitap ulaştırıldı. Ayrıca sene sonuna kadar bu öğrencilerimize belediyemizin destekleriyle 6 adet kazanım değerlendirme Sınavı yapılacak” ifadelerine yer verdi.

“Gençlerimize yapılan yatırımlar hiçbir şekilde fazla değildir”

“Gençlerimizin başarılı olması için elimizdeki tüm imkanları kullanmaya hazırız” diyen Başkan Tavlı, “Gençlerimizin çalışması, başarılı olması ve güzel makamlara gelmesi bizleri fazlasıyla mutlu edecektir. Gençler bizlerin geleceği ve yarınlarımızın teminatıdır. Gençlerimize yapılan yatırımlar hiçbir şekilde fazla değil her zaman bir eksiktir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada eğitim camiamızın ve geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin yanlarında olacağız” şeklinde konuştu