DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Yağmurlu
21°C
Ankara
21°C
Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Toros Üniversitesi YETAM’a AB fonlarından destek

TOROS ÜNİVERSİTESİ YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (YETAM) MÜDÜRÜ DR. ÖĞRETİM ÜYESİ ALİ KEMAL HAVARE, TOROS ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİNİN ENERJİ VERİMLİLİK POTANSİYEL HARİTASININ ÇIKARILMASINI SAĞLAYACAK PROJENİN AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN (AB) DESTEK ALMAYA HAK KAZANDIĞINI AÇIKLADI.

Toros Üniversitesi YETAM’a AB fonlarından destek
28.06.2021
A+
A-

Toros Üniversitesi Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (YETAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ali Kemal Havare, Toros Üniversitesi yerleşkesinin enerji verimlilik potansiyel haritasının çıkarılmasını sağlayacak projenin Avrupa Birliği’nden (AB) destek almaya hak kazandığını açıkladı.

Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesiyle (YEVDES) Toros Üniversitesinin yerleşkesinin yenilenebilir enerji fizibilite raporu, teknik şartname, piyasa araştırması ve karşılaştırma tabloları bu sayede hazırlanacağını belirten Havare “YEVDES’in temel amacı, belediyelerin ve üniversitelerin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarını destekleyerek bu kurumlara ait tesislerde, binalarda ve kampüslerde, enerji verimli teknolojilerin gelişimi ve yenilebilir enerji üretiminin artırılmasına katkı sağlamaktır. Belediyelerde ve üniversitelerde yeşil enerji yatırımlarının artmasının yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularına ilişkin kamuda farkındalığın artırılmasına öncülük etmesi hedeflenmiştir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından AB finansmanıyla YEVDES kapsamında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konusunda onaylanan proje, uzman desteği alacak 40 projeden birisi olmuştur” şeklinde konuştu.