DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C

“Telafide Ben de Varım” programı uygulanmaya başladı

SALGININ OLUŞTURDUĞU AKADEMİK, FİZİKSEL, SOSYAL VE DUYGUSAL KAYIPLARIN GİDERİLMESİ İÇİN HAYATA GEÇİRİLEN ULUSAL DESTEKLEME PROGRAMI’NIN YAZ DÖNEMİNİ KAPSAYAN “TELAFİDE BEN DE VARIM” ETKİNLİKLERİ, ERZİNCAN’DA UYGULANMAYA BAŞLADI.

“Telafide Ben de Varım” programı uygulanmaya başladı
08.07.2021
A+
A-

Salgının oluşturduğu akademik, fiziksel, sosyal ve duygusal kayıpların giderilmesi için hayata geçirilen Ulusal Destekleme Programı’nın yaz dönemini kapsayan “Telafide Ben de Varım” etkinlikleri, Erzincan’da uygulanmaya başladı.

Bir buçuk yıl sürecek Ulusal Destekleme Programı’nın tatil dönemi planı “Telafide Ben de Varım” etkinlikleri, salgın hastalık sebebiyle ortaya çıkan öğrenme açıklarını kapatmak, yine bu dönemde oluşan sosyal, duygusal kayıpları telafi etmek için kapsamlı bir çalışma olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzincan’da da başladı.

“Telafide Ben de Varım” programı kapsamında yürütülecek fiziksel, sosyal, duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanlarında gerçekleştirilecek eğitim faaliyeti çalışmalarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanılacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bakanlıklar ve yerel yönetimlerle geliştirdiği iş birliği doğrultusunda bu yaz eğitimi okullarda bu bakanlıklara ve belediyelere bağlı sosyal tesislerde adeta bir şenliğe dönüşecek. Okulların kapıları bu sayede yaz boyu açık kalacak. Veli izni ve başvurusu ile 31 Ağustos’a kadar sürecek bu eğitimlerde, gönüllülük esasına dayalı çalışılıyor.

Ayrıca, telafi programları kapsamında öğretmenler için de mesleki gelişim programları yer alıyor. Doğa yürüyüşü eğitiminden, halk oyunlarına kadar farklı alanlarda bu eğitimler yaz boyu devam edecek.