DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Tarsus’ta minikler için ’Dünya Süt Günü’ etkinliği

TARSUS BELEDİYESİ, KREŞ HİZMETİ VE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM FAALİYETLERİNİ KÖYLERE TAŞIDIĞI ‘KÖYÜM UZAKTA, ÖĞRETMENİM YANIMDA’ PROJESİNİ BU DEFA ‘DÜNYA SÜT GÜNÜ’NDE MİNİKLERLE BULUŞTURDU.

Tarsus’ta minikler için ’Dünya Süt Günü’ etkinliği
01.06.2021
A+
A-

Tarsus Belediyesi, kreş hizmeti ve okul öncesi eğitim faaliyetlerini köylere taşıdığı ’Köyüm uzakta, öğretmenim yanımda’ projesini bu defa ’Dünya Süt Günü’nde miniklerle buluşturdu.

Sütün küresel bir gıda ürünü olarak önemine dikkat çekmek adına her yıl 1 Haziran’da düzenlenen ’Dünya Süt Günü’ dolayısıyla Tarsus Belediyesi, Taşobası Mahallesi’nde bir etkinlik düzenleyerek konunun önemine vurgu yaptı. ’Köyüm uzakta, öğretmenim yanımda’ projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, okul öncesi eğitim çağında olan ve eğitimden yararlanamayan çocuklar şehir merkezindeki yaşıtları gibi okul öncesi eğitim kurumu atmosferinde, uzmanlar eşliğinde oyunlar oynadı, eğitici etkinlikler yaptı.

Tarsus Belediyesi Kreş Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen proje kapsamında kırsal mahallelerdeki çocukların da okul öncesi eğitim olanaklarından faydalanması amaçlanıyor.

Proje kapsamında Taşobası Mahallesi’ndeki minik kalplere kapsamlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte belediye bünyesinde görev yapan çocuk gelişimi öğretmenleri tarafından çocuklara yönelik eğitici oyunlar gerçekleştirildi, ailelere çocuk gelişimiyle ilgili seminer verildi.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın çocuklara özel gönderdiği boyama kitapları ve oyuncakların da dağıtıldığı etkinlikte, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından ’ata tohumu’ fidanları toprakla buluşturuldu. Ayrıca Tarsus Belediyesi tarafından üretilen sütler Halk Marketlerden gelen personeller tarafından çocuklara dağıtılarak sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapıldı.