DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
28°C
Ankara
28°C
Açık
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Keçiören’de üstü açık otobüste 19 Mayıs coşkusu

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI`NDA RADYO ANGARA’YA KONUK OLAN VE GENÇLERİN BAYRAMINI KUTLAYAN KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI TURGUT ALTINOK, DAHA SONRA BELEDİYE ÖNÜNDE BULUNAN ATATÜRK BÜSTÜNE ÇELENK KOYDU. SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI’NIN OKUNMASIYLA BİRLİKTE ÜSTÜ AÇIK OTOBÜSTE BİNEN ALTINOK, 51 MAHALLEDE KEÇİÖRENLİLERİN 19 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU.

Keçiören’de üstü açık otobüste 19 Mayıs coşkusu
20.05.2021
A+
A-

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı`nda Radyo Angara’ya konuk olan ve gençlerin bayramını kutlayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, daha sonra belediye önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte üstü açık otobüste binen Altınok, 51 mahallede Keçiörenlilerin 19 Mayıs coşkusuna ortak oldu.

İlçedeki mahalleleri üstü açık otobüsle gezen ve aynı zamanda halka hitap eden Altınok, “19 Mayıs bir milletin küllerinden doğduğu gündür. Bitti tükendi derken, ülkemizin dört bir yanı düşman işgalinde iken kocaman bir imparatorluk işgalci devletler tarafından paylaşılıyordu. Böyle bir ortamda İstanbul`da payitaht tutsak ve İngiliz mandasını kabul etmek istiyor. Gençliğinden itibaren vatanını, milletini seven genç bir subay çıkıyor, “Türk milleti esareti kabul etmez, ya istiklal ya ölüm” diyerek milli mücadeleyi başlatıyor. Bu vatan sokakta bulunmuş bir vatan değildir. Bu vatan sosyal medyayla alınmış bir vatan da değildir. Şehit kanlarıyla sulanmış olan aziz ve kutsal bir vatan coğrafyamız var. Bu vatanı bize bırakan başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekânları cennet olsun.” dedi.

“Türkiye kendi ayakları üzerinde duran bir ülkedir”

Altınok konuşmasında Türkiye’nin büyüyerek geliştiğini ve bulunduğu coğrafyada güçlü bir devlet haline geldiğini de hatırlatarak, “Türkiye bugün kendi ayakları üzerinde duran bir ülke konumundadır. Bize düşman olanların rahatsızlıkları buradan geliyor. Bize emanet edilen bu cennet vatana sahip çıkacağız. Kişiler gelir gider, partiler gelir gider ama baki olan ve olacak olan devletimizdir, milletimizdir, ülkemizin geleceğidir. Fotoğrafa buradan bakmak lazım. Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu toprakları Göktürkler’den Oğuzlar`dan Ergenekon`dan Tanrı Dağları`ndan aşıp gelerek vatan yapan, yurt kılan bütün kahramanlarımızı, bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.