DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Kamu reformu çalışmalarına başlayan Özbekistan’a Türkiye’den destek

ÖZBEKİSTAN HEYETİ, YEREL YÖNETİMLER ALANINDA GERÇEKLEŞTİRMEYİ PLANLANAN REFORMLARA MODEL OLABİLECEK PROJE VE UYGULAMALAR HAKKINDA TÜRKİYE’DEN BİLGİ ALDI.

Kamu reformu çalışmalarına başlayan Özbekistan’a Türkiye’den destek
28.12.2021
A+
A-

Özbekistan heyeti, yerel yönetimler alanında gerçekleştirmeyi planlanan reformlara model olabilecek proje ve uygulamalar hakkında Türkiye’den bilgi aldı.

İki ülke arasında imzalanan KEK Protokolü kapsamında, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Kamu Hizmetlerini Geliştirme Ajansı üst düzey yöneticileri, Özbekistan’ın farklı il ve ilçelerinden vali ve kaymakamlar, Özbekistan Gençlik İşleri Ajansı yetkililerinden oluşan 22 kişilik heyet, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin ev sahipliğinde 19-24 Aralık 2021 tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret etti.

Özbek heyet, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edildi ve yapılan toplantıda Ofisin gençlere yönelik geliştirdiği Staj Seferberliği, Söz Yetenekte gibi projelerinin yanı sıra başta kamu personelinin eğitimi ve gelişimi için hayata geçirilen Uzaktan Eğitim Kapısı, Eğitim İhtiyaç Analizi olmak üzere Ofis tarafından yürütülen projeler hakkında bilgi verildi.

İnsan Kaynakları alanındaki kamu reformundan sorumlu Özbek yetkililer, projelerin ülkelerini ileriye taşıyacak nitelikte olduğunu belirtti. 24 Aralık Cuma günü sona eren program kapsamında ayrıca İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara, Konya ve İstanbul valilikleri, belediyeler, ilgili kurum ve kuruluşlar ziyaret edildi.

Heyet, Özbekistan’ın yerel yönetimler alanında gerçekleştirmeyi planladığı reformlara model olabilecek proje ve uygulamalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye, Özbekistan’ın yerel yönetimler alanında gerçekleştirmek istediği reformlar için model oluşturdu. Bu doğrultuda ziyaret programı çerçevesinde; Özbek heyetin kamuda uygulanan insan kaynakları uygulamalarını yakından tanıması, Türkiye’nin idari ve yerel yönetim yapısı hakkında bilgi alması, Türkiye’de kamu yönetimi ve belediyecilik alanında yürütülen güncel uygulama ve teknolojileri incelemesi hedeflendi.