DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
19°C
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C

Bir ekmek parasına öğrenci okutuyorlar

MERSİN’İN MERKEZ İLÇE MEZİTLİ BELEDİYESİ TARAFINDAN BAŞLATILAN ‘MEZİTLİ’NİN FİLİZLERİ PROJESİ’ ONLARCA GENCE EĞİTİM DESTEĞİ SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR. MEZİTLİ’DE BULUNAN APARTMAN, SİTE VE İŞ YERLERİNİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİREREK, HER AY 1 EKMEK PARASINA BİR ÖĞRENCİNİN HAYATINI DEĞİŞTİRDİĞİ PROJEYE CUMHURİYET MAHALLESİ MUHTARLIĞI DA KATILDI.

Bir ekmek parasına öğrenci okutuyorlar
05.11.2021
A+
A-

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından başlatılan ‘Mezitli’nin Filizleri Projesi’ onlarca gence eğitim desteği sağlamaya devam ediyor. Mezitli’de bulunan apartman, site ve iş yerlerinin güçlerini birleştirerek, her ay 1 ekmek parasına bir öğrencinin hayatını değiştirdiği projeye Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı da katıldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, mahalle muhtarı Ali Develi, Belediye Meclis Üyeleri ve hayırsever vatandaşların katıldığı törenle muhtarlık girişine teşekkür plaketi astı. Muhtar Develi ve hayırseverlere teşekkür eden Başkan Tarhan, proje ile çok cüzi miktarda katkı sağlanabileceğinin altını çizdi. Mezitli Belediyesi olarak 4 yıllık üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere yıllık bin 600 TL yardımda bulunduklarını belirten Tarhan, “Biz belediye olarak tüm gücümüzle eğitimin önündeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Mutlaka önümüzdeki süreçte özellikle kız öğrencilerin barınabilmesi için öğrenci yurdu yapma projemiz var. Ama sadece bizim çabamız kabul edersiniz ki yetmiyor. Halkımızdan da bu konuda destek bekliyoruz. Örneğin bulunduğumuz sitede ki her daire 1 TL verse her ay bir öğrenciye 238 lira katkı sağlamış oluyor. Ayda 1 TL kimse için bir şey ifade etmez ama bir araya geldiği zaman bir öğrencinin mutfak masrafı demek. 1 ekmek parası katkı sağlasanız bu öğrenciye kira desteği sağlanmış olur. Mezitli halkının hayırsever olduğunu her zaman söylüyoruz. Vatandaşlarımızdan maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmalarını istiyoruz. Biz kesinlikle aralarında ki alışverişe karışmıyoruz. Burs verecekleri öğrenciye, ne kadar burs vereceklerine yardımseverlerimiz kendileri karar veriyor. En büyük hizmet eğitime yapılan hizmettir. Onların bu çalışması herkese örnek olmalıdır. Birçok çalışmamızda yanımızda olan vatandaşlarımız Mezitli’nin Filizleri ailesine katılarak çok kutsal ve önemli bir görevi yerine getirdiler. Bu başarıyı gösteren iş yerleri, siteler ve apartmanlara teşekkür tabelası veriyoruz” dedi.