DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Başiskele Belediye personeline afet farkındalık eğitimi

AFAD TARAFINDAN BAŞİSKELE BELEDİYESİ PERSONELİNE, OLASI BİR DEPREM, YANGIN, SEL, HEYELAN VE ÇIĞ GİBİ AFETLERLE İLGİLİ ‘AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ’ VERİLDİ.

Başiskele Belediye personeline afet farkındalık eğitimi
09.09.2021
A+
A-

AFAD tarafından Başiskele Belediyesi personeline, olası bir deprem, yangın, sel, heyelan ve çığ gibi afetlerle ilgili ’Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi.

Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü uzman ekiplerince Başiskele Belediyesi Meclis Salonu’nda verilen eğitimde, olası afetler öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili sunum eşliğinde bilgiler verildi. Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen eğitime belediye çalışanları yoğun ilgi gösterdi. AFAD eğitmenleri Hüseyin Çakırca ve İsmail Aktaş tarafından verilen eğitimlerde deprem, yangın, sel, heyelan ve çığ gibi afetler öncesinde alınması gereken tedbirlerin afetin boyutunu önlemesi açısından önemine dikkat çekildi.

Afet bilinci, afet ve acil toplanma alanları, arama kurtarma, ilk yardım gibi konuların da anlatıldığı eğitimde afet ve acil durum çantasının olası afet durumu öncesinde hazırlanmasının önemine değinildi. Eğitimin sonunda toplumda gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla AFAD Gönüllülük Sistemi ile ilgili bilgiler de verildi.

İçişleri Bakanlığı’nın 2021 yılını ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan etmesinin ardından periyodik olarak gerçekleştirilen afet farkındalık eğitiminde, toplumda afetler konusunda farkındalığının geliştirilmesi, afetlerde risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amaçlanıyor.