DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Vali Demirtaş tarihi çarşılarda incelemelerde bulundu

MARDİN VALİSİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ MAHMUT DEMİRTAŞ, MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ MURAT SÜZEN VE BERABERİNDEKİ TEKNİK EKİP İLE BİRLİKTE TARİHİ ÇARŞILARDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Vali Demirtaş tarihi çarşılarda incelemelerde bulundu
22.09.2021
A+
A-

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Genel Sekreteri Murat Süzen ve beraberindeki teknik ekip ile birlikte tarihi çarşılarda incelemelerde bulundu.

Tarihi çarşılarda başlatılan restorasyon çalışmalarını incelerken ilgili kişilerden bilgiler de alan Vali Demirtaş, çarşı esnafı ve vatandaşlar ile de görüşerek fikirlerini dinledi. Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDEM Şube Müdürlüğü, merkez Artuklu ilçesi kentsel sit alanı içerisinde yer alan tarihi çarşıların canlandırılması ile ilgili büyükşehir belediyesince yürütülen Tarihi Çarşıların Canlandırılması Projesi kapsamında 19 tarihi çarşının cephe iyileştirilmesi Şanlıurfa Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmıştı. Bu kapsamda daha önce 12 çarşının cephe iyileştirme ve sokak sağlıklaştırılması yapılmıştı. Büyükşehir Belediyesince alınan karar ile 7 çarşının daha restorasyondan geçmesi kararı alındı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, medeniyetler şehri Mardin’in tarihi dokusunu ortaya çıkarma adına başlatmış olduğu Tarihi Çarşıların Canlandırılması Projesi’nin 2. etap çalışmalarının başladığını dile getiren Vali Demirtaş, ‘’Sokak Sağlıklaştırma Projeleri kapsamında tarihi çarşılarımızda başlatılan restorasyon çalışmalarını inceledik. Bu çalışmalarla tarihi çarşılarımızda yerel ve geleneksel kültürümüzü yaşatıp şehrimizin ekonomisini canlandıracağız” dedi.