DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
28°C
Ankara
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Vahşi yılkı atlarına karda yem desteği

SİDAN YAYLASINDA YILKI ATLARI, YEMLEME YAPAN BELEDİYE EKİBİNİN OBJEKTİFİNE TAKILDI.

Vahşi yılkı atlarına karda yem desteği
30.01.2022
A+
A-

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Sidan Yaylası’nın vahşi güzelliği olarak adlandırılan ve soyları Osmanlı sipahi birliğine dayanan yılkı atları, yemleme yapan belediye ekibinin objektifine takıldı.

Sındırgı Sidan Yaylası’nda yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yılkı atlarının ve yaban hayvanlarının dolaştığı bölgelere Sındırgı Belediyesi ekiplerince yem bırakıldı. Sındırgı Belediyesi ekipleri, hava sıcaklığının sıfırın altında seyrettiği ve kar kalınlığının da 80 santimi geçtiği Sidan Yaylası’ndaki yılkı atları için harekete geçti. Zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan Sidan Yaylası’nın simgesi yılkı atlarına yem ve saman bırakıldı. Muhteşem bir doğada özgürce yaşayan yabani yılkı atları, fotoğraf tutkunlarının da vazgeçilmezi haline geldi.

Doğal yaşamın her alanda korunması gerektiğini belirten Sındırgı Belediye Meclis üyesi ve Sındırgı Avcılar Kulübü Başkanı Bülent Ata, “Bu doğanın insanlara bir lütfu kar. Kimine bereket getiriyor ama hayvanlarımız da maalesef zor şartlar altında sürdürmelerine engel oluyor. Biz de bunlara destek olmak amacıyla bir yemleme çalışması yaptık. Bir nebze olsa bizimde katkımız olabildiyse ne mutlu diyorum” dedi.