DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Yağmurlu
20°C
Cuma Çok Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Toroslar’daki trafolar kilim motifleriyle renkleniyor

TOROSLAR BELEDİYESİ, PARKLARDA BULUNAN TRAFO BİNALARINI BOYAYARAK TÜRK KİLİM MOTİFLERİYLE SÜSLÜYOR. GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURAN BİNALAR, BELEDİYENİN USTA RESSAMININ ELİYLE BİRER SANAT ESERİNE DÖNÜŞÜYOR.

Toroslar’daki trafolar kilim motifleriyle renkleniyor
25.11.2021
A+
A-

Toroslar Belediyesi, parklarda bulunan trafo binalarını boyayarak Türk kilim motifleriyle süslüyor. Görüntü kirliliği oluşturan binalar, belediyenin usta ressamının eliyle birer sanat eserine dönüşüyor. Trafolarda ayrıca hayvan sevgisi ve kitap okuma alışkanlığı konusunda figürler işlenerek farkındalık da oluşturuluyor.

Mersin’in merkez ilçe Toraslar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, parklarda eskiyen ve yıpranan bank, kamelya ve çöp kovalarını yenileriyle değiştiren belediye, trafo boyama çalışmalarıyla da yeşil alanların çehresine ayrı bir renk katıyor. Trafoların boyama işi, Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Ressam Ertuğrul Çavuşoğlu tarafından yapılıyor. Çavuşlu Mahallesinde bulunan Değirmenli Park ve Osmaniye Mahallesindeki Lütfü Oğuzcan Parkında trafo boyama çalışmaları tamamlandı.

“Kültürel mirası parklarımızda yaşatıyoruz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın sanatsal, kültürel çalışmalarından biri olan bu proje mahalle sakinlerinden de tam not aldı. Hizmet çalışmalarının yanında ilçenin çehresini değiştirecek sanatsal faaliyetlere de önem verdiklerini belirten Başkan Yılmaz, belediyeye ait parklarda bulunan diğer trafo binalarında da boyama çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Park ve yeşil alanlarda kentin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtmaya çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, “Belediyemize ait parklarımızda bulunan trafo binalarının dış görünüşlerinin güzelleştirilmesi için bir çalışma başlattık. Bakım ve onarım çalışmalarının yanında parklarda kötü bir görünüm arz eden elektrik trafolarını boyayarak, Türk kilim motifleriyle beziyoruz” dedi.