DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Yağmurlu
21°C
Ankara
21°C
Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

TESKİ sergilenen o boruları kaldırdı

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE YER ALAN TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (TESKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ÇORLU’DA YAPILAN ALTYAPI ÇALIŞMALARININ ARDINDAN ÇORLU ŞEHİR MERKEZİNDEKİ ATATÜRK MEYDANI’NDA YER ALAN ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE SERGİLENEN ESKİ SU BORULARI ELEŞTİRİ ALINCA TESKİ BORULARI KALDIRDI.

TESKİ sergilenen o boruları kaldırdı
20.10.2021
A+
A-

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, Çorlu’da sergilenen eski su borularını eleştiri alınca kaldırdı.

Çorlu’da günler süren su kesintilerine sebep olan altyapı çalışmalarının ardından değiştirilen eski ve yeni boruların TESKİ tarafından Çorlu Atatürk Meydanı’nda sergilenmeye başlanmasının eleştirileri de beraberinde getirmesi üzerine TESKİ boruları kaldırdı. TESKİ’yi eleştiren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, “Boruları burada sergilemek yerine Kültür Bakanlığına başvursunlar. Çünkü borular adeta tarihi eser niteliğinde. Esasen fazla söze de gerek yok, görünen köy kılavuz istemez. Eser ortada” derken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan ise, “Borular 40-50 senelik borular. Vatandaşlara bu borulardan senelerce su içirdiler. Boruları meydanda görünce açık hava müzesi açtılar zannettim. Ama bu bir beceriksizlik. Bu boruların arkeolojik değeri var. Yapılan çalışmalar hoş ama burada sergilenmesi hoş olmamış. Bu TESKİ’nin görevi ama daha önce bu çalışmaların yapılması gerekiyordu. 30 senelik bir belediyecilik var burada” diyerek eleştirilerini sıralamıştı.

Eleştirilen ardından TESKİ, Çorlu ilçe meydanında sergilediği boruları kaldırdı.