DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Talas’ta kış çalışmalarına teknolojik katkı

TALAS BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA YALÇIN, KIŞ ÇALIŞMALARINI DAHA ETKİN VE VERİMLİ ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRMEK AMACIYLA GEÇTİĞİMİZ YIL HİZMET VERMEYE BAŞLAYAN KIŞ ÇALIŞMALARI KOORDİNASYON MERKEZİ ÜZERİNDEN KIRSAL MAHALLELERDEKİ YOL VE HAVA DURUMUNU İNCELEDİ.

Talas’ta kış çalışmalarına teknolojik katkı
22.12.2021
A+
A-

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, kış çalışmalarını daha etkin ve verimli şekilde gerçekleştirmek amacıyla geçtiğimiz yıl hizmet vermeye başlayan Kış Çalışmaları Koordinasyon Merkezi üzerinden kırsal mahallelerdeki yol ve hava durumunu inceledi.

Burada önce yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Başkan Yalçın ardından da Yazyurdu Köyü’nde kar temizliği yapan belediye çalışanı Mümin Demirel ile bağlantı kurarak yağış durumu ve yollardaki trafik akışı hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Yalçın, teknolojinin tüm imkanlarından yararlandıklarına dikkat çekerek, “22 kırsal mahallemiz var ve bu 22 kırsal mahallemizin tamamında kamera sistemi var. Kamera sistemleri hem bizim kış çalışmalarının koordinasyonunu sağlamakta hem de güvenlikte çok işimize yarıyor. Kaymakamlığımız, jandarmamız da yer yer bu teknolojik imkânlarımızdan yararlanıyor. Kayseri ve civarında ilk kar yağan köyler Talas’a ait köyler. Cebir, Yazyurdu vs. gibi yüksek rakımlı mahallelerimizde görev yapan arkadaşlarımızla anında bağlantı yapıyoruz. Bir sıkıntı yok çok şükür ve zaten biz hazırdık. Tuzlama çalışmaları devam ediyor. Kış olduğu için akşam biraz dona çekmiş. Ama en güzeli bizim burada kepçecimizi, kamyoncumuzu, tuzlama ekibini görerek hem onların çalışmalarını denetlemek, hem de vatandaşımızın ihbarlarına gerek kalmadan gerekli işlemleri yapma imkanı var burada. Bütün kış boyunca çalışmalarımız bu şekilde devam edecek” dedi.

Açıklamasının son bölümünde kış çalışmalarında görev yapan ekiplere de kolaylıklar dileyen Başkan Yalçın, “Kış çalışmalarında gerek sahada gerekse de koordinasyon merkezinde görev yapan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum. Herkes 7/24 teyakkuzda. Kar bizim için önemli, yağmur bizim için önemli. İnşallah bereketli olur. Ancak bununla beraber Allah afatından muhafaza etsin” diye konuştu.