DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Yağmurlu
18°C

’Sıfır Atık Dünyaya Nefes Olsun’

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ’NDE(SAMÜ) ÖĞRENCİLER CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN EŞİ EMİNE ERDOĞAN’IN HİMAYESİNDE YÜRÜTÜLEN “SIFIR ATIK PROJESİ” KAPSAMINDA BİLGİLENDİRİLDİ.

’Sıfır Atık Dünyaya Nefes Olsun’
06.04.2021
A+
A-

Samsun Üniversitesi’nde(SAMÜ) öğrenciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında bilgilendirildi.

Samsun Üniversitesi’nde düzenlenen “Sıfır Atık Dünyaya Nefes Olsun” etkinliği online platform üzerinden gerçekleştirildi. Etkinlikte, Sıfır Atık Proje Koordinatörleri Dr. Öğretim Üyesi Sema Arıman ve Dr. Öğretim Üyesi Aydemir Güralp Ural proje hakkında öğrencilere bilgi verdi. SAMÜ Genel Sekreter Yardımcısı Tayfun Şener ve çok sayıda öğrencinin katıldığı programda atıkların verimli kullanımı, sürdürülebilir enerji kaynakları ve atık yönetiminin çevreye olan etkileri anlatıldı.

Samsun Üniversitesi bünyesinde sıfır atık bilgilendirmelerinin devam edeceği öğrenildi.

Sıfır Atık hakkında

“Sıfır Atık”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal hem de belediye genelinde yaygınlaşmaktadır.

Sıfır atık yaklaşımının esas alınması ile sağlanacak avantajlar; verimliliğin artması, temiz ortam kaynaklı olarak performansın artması, israfın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması, çevresel risklerin azalmasının sağlanması, çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesine katkı sağlandığından çalışanların “duyarlı tüketici” duygusuna sahip olmasının sağlanması, küresel ölçekte sürdürülebilir çevre yaklaşımının benimsenmesi ve yönetiminin sağlanması.

ETİKETLER: