DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Yağmurlu
20°C
Ankara
20°C
Yağmurlu
Pazartesi Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Samandağ sahilindeki yavru deniz kaplumbağalarının deniz yolculuğu sürüyor

HATAY’IN SAMANDAĞ İLÇESİ SAHİLLERİNDE YUMURTALARINDAN ÇIKAN YAVRU YEŞİL DENİZ KAPLUMBAĞALARININ DENİZE ULAŞMA SERÜVENLERİ DEVAM EDİYOR.

Samandağ sahilindeki yavru deniz kaplumbağalarının deniz yolculuğu sürüyor
28.08.2021
A+
A-

Hatay’ın Samandağ ilçesi sahillerinde yumurtalarından çıkan yavru yeşil deniz kaplumbağalarının denize ulaşma serüvenleri devam ediyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7’nci Bölge Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Kaymakamlığı ve belediyesi ile Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği tarafından korumaya alınan ‘carretta caretta’ ve ‘chelonia mydas’ olarak bilinen yeşil deniz kaplumbağalarının yavruları, yumurtalarından çıktı. Ağustos ayının başından itibaren çıkmaya başlayan yavru kaplumbağaların denize ulaşma serüvenleri, eylül ayının sonuna kadar sürecek.

Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği Başkanı Mişel Atik, Samandağ’ın Chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağa türleri açısından Türkiye’de önemli bir noktaya geldiğini belirterek, “Bölgemizde yuva yapan kaplumbağa sayımız binin altında olmuyor. binlerce yavruyu her yıl denize uğurluyoruz. Mayıs ayından Eylül ayının ortalarına kadar süren bir çalışmamız oluyor. Bize bu konuda katkı sunan kurum ve kuruluşlara, gönüllerimize duyarlı insanlarımıza teşekkür ediyoruz. Kaplumbağa olgusu Samandağ’da artık bir yere gelmiş durumda, zamanla Hatay’ın en önemli markalarından biri haline gelmiştir. Bu bizi mutlu ediyor Yeşil Deniz kaplumbağaları dünya yaşam zincirinin önemli halkalarından biri ve nesli tehdit altında olan bir canlı. 10 yıldan önce 60-70 yuva sayarken şimdi binin altına düşmeyen bir ortalamamız var. Bu da Samandağ’ı Türkiye’de yeşil deniz kaplumbağalarının ürediği bir kaç sahilden biri olma özelliğinde ve en önemli sahil olma yolunda ilerliyor” dedi.