DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
27°C
Ankara
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Ordu’nun yüksek kesimlerinde kar 30 cm

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIŞ MEVSİMİNİN ETKİLİ OLDUĞU İLÇELERDE, KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI. ÖZELLİKLE YÜKSEK KESİMLERDE BAŞLAYAN KAR YAĞIŞLARI SONRASI BAZI İLÇELERDE KAR KALINLIĞI 30 SANTİME ULAŞTI.

Ordu’nun yüksek kesimlerinde kar 30 cm
22.12.2021
A+
A-

Türkiye’nin kırsal yol ağı en uzun il olan Ordu’da, karla mücadele çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediyesi, kış mevsimi süresince 423 iş makinesi ve 491 personel ile kar ile mücadele yapacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi kış mevsiminin etkili olduğu ilçelerde, karla mücadele çalışmalarına başladı. Özellikle yüksek kesimlerde başlayan kar yağışları sonrası bazı ilçelerde kar kalınlığı 30 santime ulaştı.

Kar yağışının gerçekleştiği mahalle ve grup yollarına müdahale eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasıyla birlikte oluşması muhtemel buzlanmalara karşı da tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi.

Karla mücadele çalışmaları öncesi tüm planlamaları yapan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Ordu’yu dört bölge olarak ele aldı. Karla mücadele çalışmalarının daha etkin yürütülebilmesi amacıyla her bölgede sorumlu olan ekiplerin telefon numaraları, ilçe belediye başkanları, mahalle muhtarları ve diğer kurumlarda da bulunacak.

491 personel, 423 iş makinesinin görev yapacağı kentte vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ekipler 7/24 göreve hazır olacak. Vatandaşlar, karla mücadele talepleri için 444 10 52 Çağrı Merkezimizi ve ALO 153’ü 7/24 arayabilecekler.

Öte yandan, akşam saatlerinden itibaren yüksek rakımlı ilçelerde başlayan kar yağışı sonrası kapalı mahalle ve grup yolu ise bulunmuyor.