DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Muhtar kapanan köy yolunu traktörüyle ulaşıma açtı

ADANA’NIN FEKE İLÇESİNE BAĞLI GEDİKLİ MAHALLESİ MUHTARI ADEM EREL, KENDİ TRAKTÖRÜYLE KARLARI KÜREYEREK 17 SAATTE 35 KİLOMETRELİK YOLU ULAŞIMA AÇTI.

Muhtar kapanan köy yolunu traktörüyle ulaşıma açtı
25.01.2022
A+
A-

Adana’nın Feke ilçesine bağlı Gedikli Mahallesi Muhtarı Adem Erel, kendi traktörüyle karları küreyerek 17 saatte 35 kilometrelik yolu ulaşıma açtı.

Muhtar Adem Erel, Gedikli Mahallesi ve 9 mahallenin bağlantı yolu kar nedeniyle kapanınca “Her şeyi devletten ve belediyelerden beklememek gerek” diyerek traktörü ile azaların da desteğiyle kar küreme çalışması başlattı. Muhtar Erel, 17 saatlik çalışmanın ardından 35 kilometrelik yolu ulaşıma açtı.

80 santimetreye ulaşan karla yoğun mücadele eden Erel, yol açma çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

AK Parti Feke İlçe Başkanı İbrahim Gün muhtarın örnek bir davranış sergilediğini belirterek kar küreme mücadelesinde 17 saat boyunca çalıştıklarını ve yorulmadıklarını ifade etti.

Muhtar Adem Erel, azaları ile birlikte yolu açtıktan sonra yaptığı açıklamada, “İlçemizde yoğun bir kar yağışı var. Hastası olanlar, doğum yapacak olanlar mağdur olmasın istiyoruz. Şu an tüm ilçelerde karla büyük bir mücadele var. Bizde muhtar ve azaları olarak Feke, Belenköy, Yaylapınarı, Bağdatlı, Süphandere Gürümze, Güzpınarı, Gedikli yollarını açtık. Bir uzman çavuşun Feke merkeze gitmesi gerekiyordu ve bu çalışma bu vesile ile başlamış oldu. Yardım beklemek yerine kendimiz çözüm üretelim istedik. Her muhtar kendi mahallesi için mücadele ederse bu sıkıntılı günleri kolayca aşarız kimse mağdur olmaz” dedi.