DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Meram Belediyesi ekipleri karla mücadele için sahada

KONYA’DA ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞIYLA BİRLİKTE MERAM İLÇE BELEDİYESİNE BAĞLI EKİPLER, GECE SAATLERİNDEN İTİBAREN ÇALIŞMALARINI YOĞUNLAŞTIRDI.

Meram Belediyesi ekipleri karla mücadele için sahada
19.12.2021
A+
A-

Konya’da etkili olan kar yağışıyla birlikte merkez Meram İlçe Belediyesine bağlı ekipler, gece saatlerinden itibaren çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Konya’da gece saatleri itibariyle başlayan kar yağışları sonrası Meram Belediyesi’ne bağlı ekipler Arif Bilge Tesisleri’nde toplanarak sahaya indi. İlçenin dört bir yanında solüsyon, tuzlama ve yol açma çalışmaları yürüten ekipler, vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması adına yoğun bir programda hummalı çalışmasını sürdürüyor.

Kar bereketinin şehirde sevince dönüştüğünü belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Özlediğimiz kar yağışlarıyla buluştuk ve ovamıza bereket düştü elhamdülillah. Çiftçilerimiz için de bu yağışlar çok kıymetli. Kar yağışlarını bereket olarak görüyoruz. Temennimiz yağışların devam etmesi” şeklinde konuştu.

“Büyükşehir belediyemiz ile koordineli çalışıyoruz”

Başkan Kavuş, tüm araç ve ekipmanlarla ekiplerin geceden itibaren sahada olduklarını ifade ederken, “Tüm imkanlarımızla ekip arkadaşlarımız kar yağışının başlamasının ardından gece itibariyle sahaya indiler. Hem merkeze uzak mahallelerimizde hem de ilçe merkezinde Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önceliğimiz ana arterler ve sağlık tesislerine ulaşım noktalarındaki yolları açık tutmak. Kar berekettir, biraz sabır. Hemşehrilerimizden ricam mecbur olmadıkça ve araçlarında kış lastiği olmadan trafiğe çıkmamaları. Herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde tuz ve solüsyon serimi ile birlikte yol açma çalışmalarını sürdürecek” diye konuştu.