DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Köylerde kilitli parke taşı seferberliği sürüyor

KAHRAMANKAZAN BELEDİYESİ, İLÇENİN KÖYLERİNDEKİ (DIŞ MAHALLELER) CAMİ VE MEZARLIKLARDA, KÖY KONAKLARININ AVLULARINDA, MEYDANLARDA VE YOLLARDA BAŞLATTIĞI KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞEME SEFERBERLİĞİNE TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR. ÇALIŞMALAR DOĞRULTUSUNDA BURALARA DÖŞENEN PARKE TAŞLARINDAN ÇEŞİTLİ MOTİFLER DE OLUŞTURULUYOR.

Köylerde kilitli parke taşı seferberliği sürüyor
01.11.2021
A+
A-

Ankara Kahramankazan Belediyesi, ilçenin köylerindeki (dış mahalleler) cami ve mezarlıklarda, köy konaklarının avlularında, meydanlarda ve yollarda başlattığı kilitli parke taşı döşeme seferberliğine tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar doğrultusunda buralara döşenen parke taşlarından çeşitli motifler de oluşturuluyor.

Kahramankazan Belediyesi, ilçedeki köylerde (dış mahallelerin) başlattığı kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda köylerdeki cami ve mezarlıklar, köy konaklarının avluları, köy meydanları ve yollar kilitli parke taşıyla donatılıyor. Buralardaki kullanım ömrünü tamamlamış ya da yenileme ihtiyacı olan malzemeler kaldırılarak, yerlerine kilitli parke taşları döşeniyor. Belediye ekiplerinin çalışmalar kapsamındaki son durağı ise Kınık, Dağyaka ve Karalar köyleri oldu. Ekipler, buralarda ihtiyaç duyan alanları kilitli parke taşıyla yeniliyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca, kilitli parke taşı döşenen alanlarda yine bu taşlardan kilim desenleri ve çeşitli figürlerden oluşan motifler işleniyor. Değişik renk ve figürlerden oluşan motifler mahallelere ayrı bir güzellik katıyor. Belediye ekipleri, kilitli parke taşı seferberliği kapsamında, çalışmalarını ihtiyaç duyan diğer köylerde de sürdürecek.

“Modern ve kullanışlı alanlara kavuşacak”

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, yürütülen çalışmaları yakından takip ediyor. Çalışmalarla dış mahallelerin daha modern ve kullanışlı alan ve yollara kavuştuğunu belirten Oğuz, “Köylerimizin ve buralarda yaşayan hemşehrilerimizin her zaman emrindeyiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana köylerimizde neye ihtiyaç varsa, ne eksikse hızlı bir şekilde tamamlıyor, yerine getiriyoruz. Böylece köylerimiz estetik ve konforlu bir görünüme kavuşuyor. Çalışmalarımızı vatandaşlarımızın rahatı için ihtiyaç duyan tüm köylerimizde sürdürüyoruz” diye konuştu.

Mahalleliden teşekkür

Mahalle sakinleri de çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Oğuz’a ve belediye ekiplerine teşekkür etti. Daha konforlu kullanım alanları ve yollara kavuştuklarını ifade eden mahalle sakinleri, buralara işlenen motiflerin de kendilerini ayrıca bir mutlu ettiğini kaydetti.