DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Konya’da kar yağışı etkisini sürdürüyor

KONYA’DA DÜN GECE BAŞLAYAN KAR YAĞIŞI BUGÜN DE ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR. KENT MERKEZİ BEYAZ BİR ÖRTÜYE BÜRÜNÜRKEN, 20 SANTİMETREYİ GEÇEN KAR KALINLIĞI DA GİDEREK ARTIYOR.

Konya’da kar yağışı etkisini sürdürüyor
19.12.2021
A+
A-

Konya’da dün gece başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte kent beyaza bürünürken, kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçti.

Konya, uzun zamandır beklediği kar yağışına kavuştu. Dün gece başlayan yağış etkisini devam ettiriyor. Beyaza bürünen kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi, bazı ilçelerde yarım metreyi aştı. Kar keyfini dışarıya çıkarak çıkarmak isteyen bazı vatandaşlar ve çocuklar kar topu oynayıp kardan adam yaptı. Kar nedeniyle parka çıkan Mehmet Ali Duman, “Allah kar verdi, güzel oldu. Hakikaten Konya’mızın ihtiyacı vardı bu suya. Halk olarak çok sevinçliyiz. Rabbime sonsuz şükürler, sonsuz dualar ediyoruz. Herkes sevinçli, heyecanlı şu anda. Konyalı olarak biz de sevindik” dedi.

Parka gelerek kardan adam yapan Sami Kılıç da, “Çok uzun zamandan beri kar yağmıyordu ve biz Konya’da bu aktiviteyi yapamıyorduk. Bundan dolayı da aslında biraz üzülüyorduk. Kar çok güzel yağdı. Kardan adam yapıyoruz çocuklarla birlikte. Gayet keyifli oluyor bence, çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Kendilerini dışarıya atarak kar topu ve kardan adam yapan çocuklar ise, çok mutlu olduklarını, eğlendiklerini ve okulların tatil olmasını beklediklerini söylediler.

Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ağaçlar devrildi, bazılarının dalları kırıldı. Hazırlıklarını günler öncesinde tamamlayan belediye ekipleri kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde yolları açık tutmak için 31 ilçede 24 saat esasına göre kar mesai yapıyor. Yetkililer, ulaşımda yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı dikkatli olunması uyarısında bulunurken, Konya’da kar yağışının akşam saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.