DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Konya Büyükşehir’den Sıfır Atık Koordinasyon Toplantısı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI HİMAYESİNDE KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KONYA İLİ SIFIR ATIK YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Konya Büyükşehir’den Sıfır Atık Koordinasyon Toplantısı
25.10.2021
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde Konya Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Konya İli Sıfır Atık Yönetim Sistemi Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Konya İli Sıfır Atık Yönetim Sistemi Koordinasyon Toplantısı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, “Hamdolsun Konya’mızda Sıfır Atık ile ilgili çalışmaları hızla hayata geçiriyoruz. Bu, koordinasyon ile hep birlikte dayanışma içerisinde gerçekleştirebileceğimiz bir organizasyon. Artık farkındalık artmaya başladı. Bu çalışmaları geciktirmeden hızlıca hayata geçirelim. Çevre duyarlılığıyla ilk akla gelen şehir olalım” diye konuştu.

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hülya Şevik de, Sıfır Atık Projesi’nin 2017 yılında bakanlık tarafından yarınlara temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması, israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla hayata geçirildiğini hatırlattı. Şevik, “Yönetmeliğin yürütülmesi ve uygulanmasında mahalli idareler olarak siz değerli katılımcıların da rolü büyüktür. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetkililer ile 31 ilçe belediyesinden temsilcilerin katıldığı toplantıda mevzuata dair sunumlar, eğitim sunumları ve ilçe belediyelerine ait örnek uygulama sunumlarına yer verildi. Toplantıda ayrıca ilçe belediyelerinin soruları ile birlikte çözüm önerileri masaya yatırıldı.