DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Karatay Belediyesi, sanayilerdeki endüstriyel atıkları topluyor

KONYA’NIN MERKEZ KARATAY İLÇE BELEDİYESİ, KONYA’NIN SANAYİ SİTELERİNİN EN YOĞUN OLDUĞU İLÇEDE FARKLI SEKTÖRLERDEN BİNLERCE İŞLETMENİN FAALİYETLERİ SIRASINDA ORTAYA ÇIKAN ENDÜSTRİYEL ATIKLARIN TOPLANMASI AMACIYLA HAREKET GEÇTİ.

Karatay Belediyesi, sanayilerdeki endüstriyel atıkları topluyor
10.11.2021
A+
A-

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, sanayi sitelerinin en yoğun olduğu ilçede farklı sektörlerden binlerce işletmenin faaliyetleri sırasında ortaya çıkan endüstriyel atıkların toplanması amacıyla hareket geçti.

Bu kapsamda belediye ekipleri, söz konusu atıkların ayrıştırılarak toplanmasıyla ilgili olarak bilgilendirip işyerlerine tehlikesiz endüstriyel atık konteynerleri dağıttı. Karatay, yaklaşık 60 sanayi sitesiyle Konya’nın bu alandaki en yoğun ilçelerden bir tanesi. Söz konusu sanayi sitelerindeki binlerce işletme, faaliyetleri sırasında günlük 150 tona kadar tehlikeli veya tehlikesiz endüstriyel atık ortaya çıkarıyor.

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyelerinin işbirliğinde sürdürülen projeyle sanayi siteleri, sıfır atık konusunda bilgilendirildikten sonra şu ana kadar sanayicilere ilk etapta 300 adet sarı renkte tehlikesiz endüstriyel atık konteyneri dağıtıldı. Söz konusu konteynerlerde biriken atıklar ise ekipler tarafından toplanıp Kaşınhanı Düzenli Depolama Sahası’na götürülüyor. Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Sıfır Atık ekipleri de ilçedeki sanayicileri Sıfır Atık konusunda bilgilendirerek, sarı renkte tehlikesiz endüstriyel atık konteyneri dağıttı. Sanayiciler sarı renkteki söz konusu konteynerlere cam, deri, kauçuk, strafor, ahşap, hurda atıkları gibi ekonomik değeri olmayan atıkları biriktirecek; böylece ekonomik değeri bulunan evsel nitelikli atıklarla karışması önlenerek geri dönüşümünün kolaylaşması sağlanmış olacak. Ekipler; bilgilendirme çalışmaları sırasında sanayicilere, atık depolamada endüstrilerden kaynaklanan atıkların evsel nitelikli atıklarla karışmadan toplanıp bertaraf edilmesinin öneminden bahsetti. Ekipler ayrıca, söz konusu atıkların çöpten elde edilecek enerji ve çevresel faktörler açısından hayati derecede öneme sahip olduğunu özellikle ifade etti.