DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

İnkumu mavi bayrakla taçlandı

BARTIN’DA 3 KİLOMETRELİK KUM PLAJA SAHİP İNKUMU SAHİLİ MAVİ BAYRAKLA TAÇLANDI.

İnkumu mavi bayrakla taçlandı
21.05.2021
A+
A-

Bartın’da 3 kilometrelik kum plaja sahip İnkumu sahili mavi bayrakla taçlandı.

Bartın Belediyesinin İnkumu sahili için Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na yaptığı mavi bayrak başvurusu kabul edildi. 4 ana başlıkta toplam 33 kriterin değerlendirilmesi sonucu İnkum sahilinde 3 bölge mavi bayrak almaya hak kazandı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İnkumu sahilindeki mavi bayrak başvurusu kapsamında Boğaz mevkiinden İnkumu açıklarına dökülen Bartın Irmağı’nda da değerlendirmeler yapıldığını söyledi.

Başkan Akın açıklamasında, “33 tane kriter var burada. Kriterlerden bir tanesi su kalitesi. Hem deniz suyunun kalitesi hem de Bartın Irmağı suyunun kalitesi. Çünkü Bartın Irmağı oraya akıyor. Biz Bartın Belediyesi olarak atık su arıtma sistemini Bartın’da gerçekleştirdik. Her gün 14 bin ton atık su ve kanalizasyon ırmağımıza giderken artık hiç gitmiyor. İnkumu’nda da atık sular kanalizasyonlar kuka vasıtasıyla çekiliyordu. Şu anda bin 430 metre daha ileriye arıtarak gönderdiğimiz için paket arıtmayla derin deniz deşarjı da yaptık. Ve o bölgede de bunu gerçekleştirdik. İskele Caddesi, Yeni Mahalle orta kısımda jandarmanın olduğu 3 bölge var. Haziran ayında o noktalara mavi bayrağı çekmiş olacağız. 33 tane kriteri gerçekleştiren bir belediye haline geldik ki İnkumu sahiline biz denizimizle birlikte mavi bayrağı aldık. Samsun’dan Akçakoca’ya kadar ki alanda başka yok. Bir Akçakoca’da var bir Samsun’da var bir de İnkumu’nda bunu gerçekleştirmiş oldu. Bu neyi sağlar? Bizim insanlarımızın o suda hastalanmamasını sağlar. Yabancı turistte geldiği zaman nerede mavi bayrak var diye bakıyor. Bu mavi bayrak yabancı turistin Bartın’a gelmesini sağlamış oluruz. Bu anlamda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.