DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Yağmurlu
21°C
Ankara
21°C
Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Hırka-i Şerif Cami dualarla ibadete açıldı

MELİKGAZİ BELEDİYESİ, TOKİ DEMOKRASİ MAHALLESİ’NDE HAYIRSEVERLER İŞBİRLİĞİ İLE YAPIMI TAMAMLANAN KUR’AN KURSU VE ŞADIRVAN’I İLE BİR KOMPLEKS OLAN “HIRKA-İ ŞERİF CAMİİ”NİN AÇILIŞINI YAPTI. BAŞKAN PALANCIOĞLU PROGRAMDA DEMOKRASİ MAHALLESİ’NE BİR SAĞLIK OCAĞI BİRDE GENÇLER İÇİN KÜTÜPHANE YAPACAĞININ MÜJDESİNİ DE VERDİ.

Hırka-i Şerif Cami dualarla ibadete açıldı
10.12.2021
A+
A-

Melikgazi Belediyesi, TOKİ Demokrasi Mahallesi’nde hayırseverler işbirliği ile yapımı tamamlanan Kur’an Kursu ve Şadırvan’ı ile bir kompleks olan “Hırka-i Şerif Camii”nin açılışını yaptı. Başkan Palancıoğlu programda Demokrasi Mahallesi’ne bir sağlık ocağı birde gençler için kütüphane yapacağının müjdesini de verdi.

Açılış programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı ve davetliler katıldı. Hırka-i Şerif Camisinin açılışının birlik ve beraberliğe vesile olmasını dileyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Demokrasi Mahallesi’ne ve Kayseri’mize Hırka-i Şerif Camisi hayırlı olsun. Rabbim içini doldurmayı da nasip etsin. Bizim Talas’tan beri yaptığımız cami sayısı 20’yi geçti. Belediyemiz tarafından kubbesini ve çevre düzenlemesini yaptığımız camimizin yapımı birçok hayırseverimizin desteği ile tamamlandı. Güzel bir hizmet el birliği ile ortaya çıktı. Demokrasi Mahallesi’nde elimizden geldiğince hizmet ediyoruz. Buraya bir sağlık ocağı ve bir de kütüphane yapacağız. Buraya birde en güzel sosyal tesislerden bir tanesini yapıyoruz. Alparslan Türkeş Sosyal Tesisi. Hem emekliler için hem kadınlar hem de gençlerimiz için oldukça güzel bir tesis oldu. Okul anlamında Melikgazi’mize 14 tane okul kazandırdık. Tüm belediyelerimiz olarak Kayseri modelini bizde uygulamaya devam ediyoruz. Rabbim güç kuvvet versin. Birlik ve beraberlik içinde şehrimize hizmet etmeyi nasip etsin.” dedi.

Kayseri İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı, “Camiler bizim en mukaddes alanlarımız. Sadaka-i cariyelerdir. Bu caminin yapımında emeği geçen Melikgazi Belediye Başkanımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ederim.” dedi.

Caminin hayırlı olmasını dileyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ise, “Belediye başkanlarımız sağolsun vatandaşın ne eksiği varsa o yönde hizmet ediyorlar. Emeği geçen belediye başkanlarımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ederim. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde güzellik vardır. Bu güzel camimizin hayırlı olmasını dilerim. Emeği geçen herkesten Rabbim razı olsun.” diye konuştu.