DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Gürpınar Belediyesinden karla mücadele çalışması

VAN’IN GÜRPINAR İLÇESİNDE GECE SAATLERİNDEN İTİBAREN BAŞLAYAN YOĞUN KAR YAĞIŞI İLE BİRLİKTE BELEDİYE EKİPLERİ ADETA TEYAKKUZA GEÇTİ.

Gürpınar Belediyesinden karla mücadele çalışması
14.01.2022
A+
A-

Van’ın Gürpınar ilçesinde gece saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte belediye ekipleri adeta teyakkuza geçti.

İlçede akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışıyla birlikte 11 noktada çalışma başlatan ekipler, gece boyunca ana yollar, hastane ve mahalle yollarını açık tutmak için çalışma gerçekleştirdi. Daha önce kış ayları ile ilgili gerekli tüm hazırlıklarını tamamlayan ve tedbirlerini alan Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler; yağışlarla birlikte ortaya çıkabilecek olumsuzlukları en aza indirmek için Temizlik Hizmetleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleriyle birlikte ilçe genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışı nedeniyle yolda kalmış tır şoförlerinin imdadına yetişen belediye ekipleri, yoğun çalışma sonrası 4 tırı kurtardı.

İlçe merkezinde 40, kırsal mahallelerde ise 80 santimetreyi bulan kar kalınlığı olduğunu ve kar yağışının başladığı andan itibaren sahada olduklarını belirten Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Ekiplerimiz gece boyunca ulaşımın açık tutulması adına kar yağışının başladığı andan itibaren yoğun bir çalışma ortaya koyuyor. Acil durumlara öncelik veriyoruz ve bu kapsamda da çalışmalarımızı gece gündüz demeden aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Sorumluluk alanımızda şu ana kadar yolları yüzde 80 oranında açtık kalan kısımlarda da çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızdan yola çıkarken yanlarında zincir ve çeki halatı bulundurmaları konusunda uyarıyoruz. Kar yağışının etkisini azaltmasının akabinde ara sokaklarda ve mahalle aralarında kapsamlı bir temizlik çalışması yürüteceğiz” dedi.