DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Yağmurlu
19°C

Giresun’da Dünya Çevre Günü’nde denizde çöp topladılar

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA GİRESUN VALİLİĞİ HİMAYELERİNDE GİRESUN BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİ İLE DÜNYA ÇEVRE ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ. ETKİNLİK KAPSAMINDA DENİZDEN ÇÖP TOPLANDI

Giresun’da Dünya Çevre Günü’nde denizde çöp topladılar
05.06.2021
A+
A-

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Giresun Valiliği himayelerinde Giresun Belediyesi iş birliği ile Dünya Çevre etkinliği düzenlendi.

Giresun Botanik Bahçe Park’ta düzenlenen etkinliğe Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, daire amirleri, askeri erkan, daire amirleri ve çevre gönüllüleri katıldı. Düzenlenen etkinlikte Doğu Karadeniz’in tek yaşanabilir Giresun Adası karşısındaki sahilde Giresun Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma ekipleri denizde çöp topladı. Sahilde ve denizde toplanan çöpler ayrıştırılarak çöp kutularına konuldu.

Düzenlenen etkinlikle ilgili Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden, Giresun Belediyesi’nin çevreye duyarlı bir belediyecilik yaptığını ifade ederek kendi belediyeciliklerinden önceki yıllarda Aksu Mahallesi’nde dereyle denizin birleştiği yere çöp döküldüğünü hatırlattı. Öden, buradaki çöpleri kaldırmak için uğraş verdiklerini hatırlattı.

Giresun’da bundan sonra ayda bir kez yaylada, sahilde park ve bahçelerde çöp toplama etkinliği yapılacağını belirten Giresun Valisi Enver Ünlü ise “Bugün Dünya Çevre Günü çevremizin hızla alarm verdiğini deniz salyalarından, çevremizden görebiliyoruz. Dünya Çevre Günü münasebetiyle çevre gönüllülerini bu harekete destek vermeye çağırıyoruz. Bu doğayı, çevreyi biz kirlettik, temizliği de beraber yapacağız. Ayda en az bir kez bu etkinliği yapacağız. Bizi sık sık yaylada, sahilde parklarda çöp toplarken göreceksiniz. Biz dünyayı atalarımızdan miras değil, gelecekten ödünç aldık. Gelecek nesillerimize daha yaşanabilir bir çevre bırakmalıyız” dedi.