DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Geri dönüşüme eğlenceli çözüm

DULKADİROĞLU BELEDİYESİ, FARKLI TASARIMLARDA GERİ DÖNÜŞÜM İSTASYONLARI YAPARAK ŞEHRİN CADDE VE SOKAKLARINA YERLEŞTİRDİ

Geri dönüşüme eğlenceli çözüm
11.11.2021
A+
A-

Dulkadiroğlu Belediyesi, farklı tasarımlarda geri dönüşüm istasyonları yaparak şehrin cadde ve sokaklarına yerleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi’ne ilan edildiği günden bu yana uyum sağlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, plastik ve çeşitli atıkların geri dönüştürülmesiyle ilgili farklı bir çalışma başlattı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, gençlerin ve çocukların geri dönüşüm konusunda daha duyarlı olması adına plastik ve çeşitli atık istasyonlarını basketbol potası konseptiyle tasarlayarak cadde ve sokaklara yerleştirdi.

Amaçlarının gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak olduğunu ifade eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakma adına göreve geldiğimiz günden bu yana yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışma kapsamında Sıfır Atık Projesine yüzde yüz uyum sağlayan ve gereklerini yerine getiren bir belediye olduk. Şuanda ekiplerimiz gençlerimizin dikkatini çekecek atık projelerini başarılı bir şekilde sürdürüyorlar. Farklı tasarımlarla daha eğlenceli hale getirilen atık toplama istasyonları güzel bir proje oldu. Ekiplerimiz bu proje kapsamında yapılan istasyonları çeşitli cadde ve sokaklarımıza yerleştirdi” dedi.