DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Parçalı Bulutlu
28°C
Ankara
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Çok Bulutlu
19°C

Fabrika bacaları mobil araçlarla anlık denetlenecek

DÜZCE’DE ÖZELLİKLE YAŞANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI. DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI DR. FARUK ÖZLÜ-’NÜN ÖNCÜLÜĞÜNDE YAPILAN ÇALIŞMALARDA HAVA KİRLİLİĞİ OLUŞTURAN NEDENLER YAPILAN TOPLANTI İLE MASAYA YATIRILDI

Fabrika bacaları mobil araçlarla anlık denetlenecek
10.08.2021
A+
A-

Düzce’de hava kirliliğinin önüne geçmek için çalışma başlatıldı. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün öncülüğünde yapılan toplantıda mobil laboratuvarlarla fabrika bacalarının anlık olarak denetlenmesi kararı çıktı.

Düzce’de kış aylarında yaşanan hava kirliliği sorunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen heyet ile yeniden görüşüldü. Toplantıya Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Cengiz Tuncer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED Genel Müdür Yardımcısı Haluk Şahin Yazgı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, ilçe belediye başkanları, STK Başkanları ve Çevre Mühendisleri katıldı.

Hava kirliliğinin önlenmesi için tedbirler alınacak

2020 yılının son aylarda Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşerek Düzce’ye mobil ölçüm araçlarının gelmesini sağlamıştı. Mobil ölçüm araçlarının gelmesi ile birlikte Düzce Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Düzce Belediyesi koordinatörlüğünde başlatılan yoğun çalışma ve analizler neticesinde mobil araçlarla numuneler toplandı. Yapılan değerlendirmelerde yoğun olarak havaya geçen partikül maddelerin niteliği tespit edildi. Tespitler sonunda da kentte faaliyet gösteren kurumlar, fabrikalar ve belediyeler acil eylem planlarını toplantıda masaya yatırdı.

Mobil laboratuvar sorunu kökten çözecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle yapılan toplantıya katılan Belediye Başkan Yardımcısı Tuncer, mobil laboratuvarların özellikle fabrikalardan salınan gazları anlık olarak tespit edeceğini belirterek, “Düzce’mizin hava kalitesine yönelik yapılan çalışmaların ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantımızı gerçekleştirdik. Özellikle kasım ve mart ayları arasında, coğrafi yapımızdan kaynaklı yüksek atmosfer basıncına bağlı hava kirliliğindeki artışın önüne geçebilmemiz için alınması gerekli tedbirler görüşüldü. Tedbirler için planlama yapıldı ve mobil laboratuvarlar ilimize gelecek. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve belediyemiz fabrikaların bacalarından salınan gazlarını mobil laboratuvar ile anlık denetleyecek ve sorunu kökünden çözecek” dedi.