DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Domuz sürüsünün saldırdığı köpek hayata tutundu

KAHRAMANKAZAN BELEDİYESİ EKİPLERİ, İLÇEDEKİ BİR KÖYDE YABAN DOMUZU SÜRÜSÜNÜN SALDIRISI SONUCU AĞIR ŞEKİLDE YARALANAN VE SOL ÖN BACAĞI KOPAN BİR KÖPEĞİ TEDAVİ EDEREK YAŞAMA TUTUNMASINI SAĞLADI. MAZLUM İSMİ VERİLEN VE SAĞLIK DURUMU HASSASİYETLE TAKİP EDİLEN TALİHSİZ KÖPEK BUNDAN SONRAKİ YAŞAMINA ÜÇ BACAĞIYLA DEVAM EDECEK.

Domuz sürüsünün saldırdığı köpek hayata tutundu
19.12.2021
A+
A-

Kahramankazan Belediyesi ekipleri, bir köyde yaban domuzu sürüsünün saldırısı sonucu ağır yaralanan ve sol ön bacağı kopan köpeği tedavi ederek yaşama tutunmasını sağladı. Mazlum ismi verilen köpek, bundan sonraki yaşamına üç bacağıyla devam edecek.

Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, vatandaşlar tarafından Ciğir köyünde tek bacağı kopmuş ve vücudunda ağır yaralar bulunan bir köpeğin ölmek üzere olduğunun bildirilmesi üzerine harekete geçti. Hemen köpeğin bulunduğu bölgeye hareket eden ekipler, ağır yaralı haldeki köpeği merkeze götürdü. Yapılan incelemede vücudunun birçok bölgesinde derin kesiklerin oluşmasına neden olan diş izleri bulunan ve sol ön bacağı kopan köpeğin yaban domuzu sürüsünün saldırısına uğradığı belirlendi. Köpek belediye veterinerince yapılan başarılı ameliyatın ardından yaşama tutundu. Tedavi süreci devam eden ve belediye ekiplerince sağlık durumu hassasiyetle takip edilen Mazlum adı verilen köpek, bundan sonraki yaşamını üç bacağıyla sürdürecek.

“Onlar bize Allah’ın emaneti”

Sokak hayvanlarına ve doğadaki yabani hayvanlara karşı her zaman duyarlı olduklarını belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Onlar bizim dünyayı ve yaşam alanımızı paylaştığımız can dostlarımız. Onlar bizlere Allah’ın emaneti. Can dostlarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ekiplerimiz gerekli müdahaleleri yaparak, can dostumuzun yaşama tutunmasını sağladı. Dostumuzun yaşama tutunması bizleri çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.