DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Demirtaş: “En büyük amacımız tasarruf ve halka daha iyi hizmet”

İLKADIM BELEDİYESİ TARAFINDAN HİZMETE AÇILAN EVSEL ATIK TRANSFER İSTASYONU SAYESİNDE ÇÖP KAMYONLARI ŞEHİRDEN 30 KM UZAKTAKİ DÖKÜM İSTASYONUNA GİTMEK ZORUNDA KALMAYARAK ZAMANDAN VE YAKITTAN TASARRUF SAĞLIYOR.

Demirtaş: “En büyük amacımız tasarruf ve halka daha iyi hizmet”
02.11.2021
A+
A-

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kurdukları “Evsel Atık Transfer İstasyonu”nda en büyük amaçlarının ekonomik açıdan tasarruf sağlayıp, halka daha iyi hizmet vermek olduğunu söyledi.

İlkadım Belediyesi tarafından hizmete açılan Evsel Atık Transfer İstasyonu sayesinde çöp kamyonları şehirden 30 km uzaktaki döküm istasyonuna gitmek zorunda kalmayarak zamandan ve yakıttan tasarruf sağlıyor. Uzun süredir altyapısını hazırladığı Evsel Atık Transfer İstasyonu, İlkadım Belediyesi tarafından faaliyete geçirildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Güzeldere Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Evsel Atık Transfer İstasyonu’na 2014 yılında elim bir iş kazası sonrası vefat eden belediye personeli Feyzullah Çakıroğlu’nun adı verildi. Transfer istasyonu sayesinde İlkadım’ın çöpleri, toprağa indirilip etrafı kirletmeden direkt araçlar yoluyla, akıtılıp sızdırılmadan düzenli çöp depolama merkezine transfer ediliyor. Bu kapsamda her çöp kamyonunun şehirden 30 km uzaktaki döküm istasyonuna gitmesine gerek kalmıyor ve tasarruf ediliyor.

“Her çöp kamyonunun döküm sahasına gitmesinin önüne geçtik”

Faaliyete geçen tesisin yararlarından bahseden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Çöp istasyonu çok büyük bir önem arz ediyor. Biz eğer ara istasyon koymasaydık, şehir içerisinde aynı alandan günde 3 defa çöp kaldırmak zorunda kalacaktık. Bu çöp kaldırdığımız araçlar da 30 km uzaktaki ana sahaya gidip, çöp döküyordu. Şimdi ise çöp kamyonlarımız ara istasyona geliyor, çöpünü bırakıyor. Buradaki çöpler de 50 ton kapasiteli büyük tırlar ile tek seferde boşaltım sahasına götürülüyor. Bu uygulama ile her aracın döküm sahasına gitmesinin önüne geçiyoruz. Böylece yakıt ve zamandan oldukça tasarruf ediyoruz. Daha önceki dönemde de bunun kadar olmasa da aynı mantıkta bir istasyonumuz vardı. Orada bir işçimiz sıkışarak hayatını kaybetmişti. Buraya da Feyzullah Çakıroğlu’nun ismini vererek onun adını yaşatmak istedik. En büyük amacımız ekonomik açıdan tasarruf sağlayıp, halka daha iyi hizmet vermek” dedi.

Çöp kamyonları tarafından istasyona bırakılan atıklar, hazır hale getirildikten sonra 50 ton kapasiteli tırlar ile döküm istasyonuna taşınıyor.